Почетна » Шта омиљена кафа говори о личности?

Шта омиљена кафа говори о личности?

од Други Пишу
0 коментар

Ако редовно пијете кафу, можда ће вас занимати резултати недавне студије. Откривене су везе између омиљених напитака и других избора. Конкретно, истраживање је открило значајне разлике између оних који пију ледену и топлу кафу у погледу њихових типова личности, као и навика у превозу, омиљеног млека, па чак и музичког укуса.

Студија коју је покренула Califia Farms, уз помоћ компаније ОнеПолл, спроведена је на узорку од две хиљаде љубитеља кафе. Сви испитаници свакодневно наручују напитке од кафе без ограничења у избору, пише Marie Claire Russia, а преноси City Magazine.

У просеку, они којима највише пријају хладни напици и ледена кафа по правилу воле сунчано време (40 одсто), да гледају научно-фантастичне емисије попут Унсолвед мyстериес (37 одсто) и врло вероватно припадају генерацији З (40 одсто), закључили су аутори студије. У међувремену, они који пију топлу кафу махом су екстровертни (40 одсто), више воле облачно време (36 одсто), љубавне хумористичне серије попут Сцхитт’с Цреек (33 одсто), слушају Тејлор Свифт (24 одсто) и бумери су. Испоставило се да 94 одсто људи старијих од 56 година више воле шољицу вруће кафе.

Када је реч о путовању, они који најрадије бирају ледену кафу вероватно су авантуристички настројени, и воле тим поводом да се оглашавају на друштвеним мрежама. Са друге стране, љубитељи топле кафе мање путују и преферирају друштвене мреже с нагласком на тест компоненту.

Од оних који пију ледену кафу 38 одсто инсистира на додавању биљног млека, при чему преовладавају бадемово и овсено, у односу на друге опције биљног млека. У међувремену, 40 одсто оних који пију топлу кафу одлучује се за класично млеко животињског порекла. Иначе, 59 одсто испитаника рекло је да им је пандемија увелико пореметила навике испијања кафе, док је 46 одсто учесника рекло да их је карантин приморао да више експериментишу с кафом код куће, додајући јој лед или алтернативно млеко, савладавајући нове начине припреме.

Постоји и одређена повезаност између жељене температуре напитка од кафе и знакова зодијака. Дакле, земљани и ватрени знаци више воле топлу кафу, док ваздушни и водени знаци преферирају хладну кафу.

Цитy Магазине/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 + ten =