Почетна » Шта урадити са аутомобилом који више није за вожњу?

Шта урадити са аутомобилом који више није за вожњу?

од admin
0 коментар

Неки од аутомобила који више нису у возном стању, могу да се поновно оспособе, али најчешће овакве поправке коштају много више од саме вредности возила, те многи људи одлучују да је таква интервенција неисплатива.

Због тога, власници аутомобила који више нису у функцији, траже друга, алтернативна решења да се ослободе возила које је неупотребљиво. Одличне вести су да постоје начини да истовремено ослободите простор у свом дворишту, а притом и зарадите!
У наставку текста вам представљамо неке од најисплативијих и практичнијих решења за аутомобил који више није за вожњу, те опције које представљају такозвану вин-вин ситуацију у сваком смислу.

#1 Ангажујте фирму за откуп возила – најједноставнији начин да се решите старог аутомобила

Уколико сматрате да је ваше возило званично неупотребљиво, најједноставнији начин да га се решите јесте – ангажман услуга агенције које откупљују возила на кило. Ово је најједноставније решење за старе хаварисане аутомобиле који су учествовали у саобраћајној несрећи, или за возило које је већ престарело.
Ово представља најлакшу солуцију управо због комплетне услуге коју агенција пружа. Они долазе на вашу адресу, те мере возило и нуде цену по килограму возила.
Будући да је у питању откуп на килограм, могуће је продати возило било које врсте, од камиона, комбија, мотоцикала, до аутобуса, независно од стања и исправности, те је ово лак начин да се једним позивом отарасите свог вишка који вам прави неред у дворишту или гаражи.
Агенција за откуп возила на кило, ваш аутомобил рециклираће, те можете уживати у знању да сте урадили добро дело за животну средину, и нисте оставили старо возило да иструне у дворишту беспотребно.
Ваше је само да позовете број телефона, а агенција ће све обавити сама, успут ћете добити новац за ствар која је одавно изгубила своју сврху, те бити у прилици да купите ново возило, које ћете моћи да користите. Увек новац можете искористити и да инвестирате у реновирање стана или занимљиво путовање као што је одлазак на неку од најлепших дестинација за пут у двоје.

 

#2 Искористите делове – практично решење које не захтева много труда

 

Уколико сте пак, одлучили да сте можда превише сентиментално везани за аутомобил, те не можете да га рециклирате, постоје и други начини да извучете максимум из ситуације. Па тако, можете размислити о куповини истог модела аутомобила и искористити постојеће делове као резервне, за будуће потенцијалне кварове.
Ово је сјајан начин да себи осигурате смањење трошкова замене делова у будућности, а нећете морати да страхујете од великих финансијских издатака код следећег квара. Такође, многе делове можете користити и на сличним моделима аутомобила, попут акумулатора, а исто важи и за гуме.
Уколико сте мотивисани жељом да нешто зарадите од старог возила, онда је најбоље размонтирати све делове аутомобила – као што су делови мотора, точкова, ентеријера и стакла, те продавати засебно. Међутим, ово је јако комплексан задатак и озбиљан посао, па захтева много знања о самој механици и структури аутомобила.

Предност је, ипак, што ћете на овај начин вероватно зарадити више новца неголи простом рециклажом аутомобила, но, питање је ваших приоритета. Уколико вам није тешко да се потрудите и комплетно расклопите аутомобил за посебне делове – продаја истих је свакако најисплативија опција

 

#3 Рециклирајте аутомобил самостално – опција за креативне мајсторе

 

Уколико сте сентиментално везани за ваш аутомобил, који сте можда наследили или вам је просто прирастао за срце временом, постоји могућност да ће вам идеја о рециклирању и расклапању истог тешко пасти.
Но, постоји решење и у том случају, које додуше, захтева мало више труда, и намењено је само стрпљивим  креативним људима, талентованим за кућне мајсторије. Наиме, уколико је ауто који стоји дуго у вашем дворишту, на неки начин постао део њега, можда га можете инкорпорирати у остатак окружења.
Једна од идеја била би да аутомобилу скинете кров, и од њега направите место за седење и дневно испијање кафе. Скините сувозачко седиште, или га оборите, те преко њега намонтирајте даску и направите сто, а остала седишта, представљаће природно место за седење.
Аутомобил можете префарбати, а можете размислити и о скидању лима са хаубе и гепека, у који можете посадити цвеће или користити за чување опреме за башту! Опције су многобројне, а резултати могу бити јако занимљиви, па ћете потенцијално имати аутентичан детаљ у дворишту, које ће га учинити посебним!
Надамо се да вам је наш текст помогао у изналажењу одговора на питање – шта радити за аутомобилом који више није за употребу, те потенцијално дао нове идеје којим ћете оплеменити вашу башту и сачувати предмет од сентименталне важности за вас.

Срећно!

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар