Почетна ЗабавникЗанимљивости СВЕ ВИШЕ ДЕВОЈАКА ПОГОЂЕНО: Због ове активности изгледате и 10 година старије

СВЕ ВИШЕ ДЕВОЈАКА ПОГОЂЕНО: Због ове активности изгледате и 10 година старије

од admin
0 коментар

Положај врата и главе при овој активности узрокује прерано стварање бора на лицу, врату и деколтеу.

Вероватно вам је већ познато да модерна технологија узима свој данак, али, овај пут реч је о утицају на изглед и здравље коже!

Дерматолози упозоравају да су особе које често гледају у свој мобилни телефон подложније борању коже лица и настанку прегиба у пределу врата и деколтеа, због честог положаја у којем главу нагињу ка доле – преноси Дејли мејл.

То последњих година све чешће погађа и младе жене, док се претходне генерације нису због тога бринуле и досвојих 60 – их година.

„Свакодневно гледање у екране мобилних телефона и таблета у том положају и те како има утицај на промене на кожи, а последњих десетак година тај проблем погађа све млађе жене“, упозорава Кристофер Роланд Пејн,консултант дерматолог на клиници у Лондону.

То подручје је посебно осетљиво код жена јер је изложеније утицају и сунчевих зрака, при чему трпи горњи слој коже, који постаје све тањи и губи еластичност.

Просечни власник паметног телефона проведе више од два сата на дан гледајући у екран свог телефона, а процењује се да чита поруке, мејлове и слично и до 150 пута дневно!

Када се томе придода и време проведено гледајући у тастатуру рачунара, није ни чудно што се све млађе генерације суочавају са проблемом који је до скоро био резервисан само за старије!

Дневно

Можда ти се свиди

Оставите коментар