Почетна ЗабавникЗанимљивости ВОЗИЛА САМ У СНУ, А ТО НИСАМ НИ ЗНАЛА: Прочитајте исповести особа које МЕСЕЧАРЕ!

ВОЗИЛА САМ У СНУ, А ТО НИСАМ НИ ЗНАЛА: Прочитајте исповести особа које МЕСЕЧАРЕ!

од admin
0 коментар

Особе које месечаре имају проблема да вам опишу шта тачно осећају када раде нешто у сну, а најчешће се уопште не сећају шта су радили

Неке особе које месечаре буде се у другој соби од оне у којој су легли да спавају, неки се одмах “залепе” за фрижидер, док други возе или се купају док месечаре.

Месечарење је врста парасомније, односно абнормалног понашања које се дешава током сна који може да доведе до шетања у сну или обављања неке друге радње.

Међутим, особе које месечаре имају проблема да вам опишу шта тачно осећају када раде нешто у сну, а најчешће се уопште не сећају шта су радили.

Они памте шта раде уколико се у неком тренутку месечарења пробуде или их неко од укућана или чланова породице “ухвати на делу” па им исприча.

Ситуације су различите, а ово су неке од исповести особа које месечаре.

Foto: Profimedia

– Када сам под стресом, не само да месечарим него и кријем све предмете који су неопходни за наредни радни дан. На срећу, увек их после пронађем.

– За мене месечарење обично обухвата и тренутак када сам у стању да видим шта радим, али немам представу зашто то радим и како да се контролишем. Најопаснија ствар која ми се десила јесте вожња у сну. Пробудила сам се на паркингу локалне кафане.

– Мене је сестра “ухватила” како скачем по каучу, затим одлазим у кухињу и на крају лежем на под у фетус положај.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Feelart

– Када сам била дете, отишла сам у кухињу, узела поморанџу и нож, ољуштила је и појела. Ја се тога уопште не сећам.

– Оно што убично пали моје месечарење је потреба да одем у тоалет, међутим то се обично заврши са мном испред фрижидера и ја једем или пијем, док не схватимм да и даље морам до тоалета.

– Устајем током ноћи и отварам прозор који увек држим затворен. Тога се уопште не сећам ујутру.

Foto-ilustracija: Foter/RelaxingMusic

– Једном сам појачала грејање у свом малом стану, потпуно несвесно, а онда сам се ујутру пробудила у веома топлом стану.

– Моја ћерка је током средњошколских дана била толико под стресом да се купала док је месечарила.

– Устао сам у сну, отворио теглу кикирики бутера, а затим сам узео супену кашику и појео бутер, па сам се вратио у кревет.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/graur codrin

– Када сам била млађа, мајка ме је често проналазила испред врата, јер сам покушавала да их отворим, па је на крају морала да постави додатне браве.

– Док сам чувала децу комшијама, дешавало ми се да заспим, а онда бих устала и кренула ка својој кући где бих наставила да спавам у свом кревету. Морала сам онда да трчим назад до комшија да ме не би ухватили.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар