Почетна » Зашто више не шаљемо честитке?

Зашто више не шаљемо честитке?

од admin
0 коментар

Да ли сте знали да се честитке за празнике шаљу од 1843. године? Да ли сте знали да је једна честитка путовала пуних педесет година, али је најзад стигла на своје одредиште? А да ли сте размишљали зашто сте Ви престали да шаљете честитке? На то питање можда немате одговор, али сигурно памтите свој осмех и ону топлину која вас обузима док читате те одабране речи нежности упућене само Вама.

Наша свакодневица је постала толико брза да смо допустили да се емоције подразумевају. Ипак, лепо је с времена на време показати како се осећамо користећи мале знаке пажње. Важно је да неко зна да мислите на њега, јер време празника је време љубави. А љубав се показује на разне начине – загрљајем, додиром руке, погледом ухваћеним у пролазу, пољупцима у ваздуху, речима… Оним искреним, нежним, а тако ретким, намењеним најдражима.

И, зашто онда више не шаљемо честитке?

Обичај слања честитки вуче корене из Велике Британије, из далеке 1843. године када је предузетник Хенри Кол наручио прву честитку. Пре тачно 172 године празничне честитке су за мотив имале пролеће, виле, патуљке, цвеће и изворе. Како историја каже, тада снег, пахуље и Деда Мраз нису били у моди. Слање честитки доживљава своје златно доба осамдеседетих и деведесетих година 20. века. Тада су просечна домаћинства широм света примала од 20 до 30 честитки за време празника. Запањујући број, када се узме у обзир да се данас тај просек свео на свега неколико, или чак ниједну.

Четитку која је најдуже путовала до примаоца послао је давне 1965. године један господин из Швајцарске, из села Ибак, свом пријатељу, фармеру на планини. Иако је требало да пређе раздаљину од само 13 километара, стигла је на своје одредиште тек после пет деценија. Примио ју је фармеров син, обрадован нежношчу и пажњом којом је одисала и после толико времена.

Уколико је једна честитка после педесет година успела да загреје срце једног младог човека, опет се питамо зашто смо ми престали да своје искрене жеље показујемо малим стварима? Недостатак времена – данас ћу, сутра ћу, стићи ћу… Не! Урадите то сада. А Милка и кравица Лила најбоље знају како. Останите где сте и отворите своје срце за нежност, јер се добро добрим враћа. Кравица Лила ће вас инспирисатии учинити да се опет присетите помало заборављене традиције. Посетите сајт www.најнезнијецеститке.рс и у неколико лаких корака обрадујте драгу особу. За љубав и нежност се увек има времена, а најбоље се исказују ситним знацима пажње.

Усудите се да покажете нежност!

Промо/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар