Почетна » ЖЕСТОК ОДГОВОР ПЕВАЧА Аца Лукас запалио друштвене мреже: Поносан сам што сам Србин, боли ме к**** за четнике, партизане и усташе

ЖЕСТОК ОДГОВОР ПЕВАЧА Аца Лукас запалио друштвене мреже: Поносан сам што сам Србин, боли ме к**** за четнике, партизане и усташе

од admin
0 коментар

Певач Александар Вуксановић, познат као Аца Лукас, отказао је концерт у Хрватској, пошто је требало 24. септембра да наступи на Рујан фесту

Певач Александар Вуксановић, познат као Аца Лукас, отказао је концерт у Хрватској, пошто је требало 24. септембра да наступи на Рујан фесту.

Лукас се тим поводом обратио јавности отвореним писмом, које је објавио на официјелној „Фејсбук“ страни. Преносимо вам писмо у целости:

Моје саопштење поводом, за мене, крајње разочаравајуће реакције дела хрватске јавности у медијима и разноразним порталима где сам врло ружно, ничим изазвано називан погрдним именима, проглашен за четника, а све то зачињено и претњама, уколико би дошао на концерт, са жаљењем мораћу да објавим следеће – отказујем мој концерт на Рујан фесту 24. септембра.

О даљим корацима у вези с концертима у Хрватској ћу размислити. Да се разумемо, овим потезом ћу разочарати хиљаде и хиљаде фанова у тој држави, али тамо где генерално нисам доброшао наравно да нећу ни ићи. Не из страха, него из принципа.

Ипак, тамо где су толико против мог доласка и још кад у медијима добију такву подршку међу обичним светом и притом ме безочно клеветају, називајући ме четником или не знам како, не видим ни један разлог да се тамо нађем. Жао ми је што је тако, искључиво и само због публике која ме заиста воли и пре свега разуме.

За разлику од многих, ја сам у сваком делу старе Југославије увек с поносом Србин и нисам мењао по потреби место рођења, опредељење, националност или веру. Имам свој став у вези са свим ружним догађајима који су нас све снашли од 1990. па наовамо, али га јавно не исказујем, јер сам певач.

Сигурно да вам се моје мишљење не би допало јер је дијаметрално супротно до вашег, што није чудно јер сам Србин и са поносом волим своју земљу, као и ви вашу. Исто тако се никада, опет за разлику од многих, нисам улагивао и причао оно што би волели да чују и тиме покушао да их придобијем. Мрзим лицемерје! Људе сам управо фасцинирао својим увек истим ставом, а највише песмом и забавом, зато су моји наступи у Хрватској најпосећенији. Будите сигурни да би тако било и на Рујан ( септембар ) фесту.

Такође не спадам у групу уметника који воде двоструки живот: у Хрватској пљују све српско, а у Србији све Хрватско. Очигледно је да ови други више воле оне који када из Србије дођу да певају у Хрватску, кажу да певају на свом матерњем хрватском, а када се врате у Србију, праве вицеве и спрдају се на ваш рачун. Ја нисам такав! Ја причам и певам искључиво на српском где год да сам, али исто тако поштујем све друге народе и националности које ме слушају, али сам увек Србин. Четник нисам, а ни партизан, а ни усташа. И ето моје омиљене речи јер боли ме к***ц за све њих заједно! Ја ширим љубав песмом.

То сам исто рекао када су ме у Србији напали због хрватског дреса и опет бих то урадио. И даље ћу, када не игра Србија, навијаћу за Хрватску, не да бих се неком додворио ,као што многи раде, него једноставно зато што имам пуно познаника и пријатеља међу хрватским фудбалерима и бившим и садашњим и они ће ми увек бити ближи од неког Роналда. Такође грађани Хрватске су увек добродошли у Србију на све српске вашаре. Људи добре воље из Хрватске и они који воле добар провод, ако вам не дају “ вашар у Хрватској “ слободно наставите као и до сада, да посећујете вашаре у Србији. Овде сте добродошли. Као што знате најбројнији гости на тим манифестацијама су управо Хрвати.

А да не спомињем београдске ноћне клубове и сплавове. Такође ћу увек радо доћи и на свакодневне наступе певача из Хрватске у Београду, под условом да ми се допада музика коју исти изводи. Дакле, да не ширим тему у недоглед, са жаљењем обавештавам своје фанове да отказујем наступ на Рујан фесту и мислим да ће сада свакако грађани Запрешица, познате културне престонице Европе, бити задовољни, као и сви који су тако гласно подржали уз мноштво увреда које нисам ничим заслужио. Ви хејтери, никада нисте спадали у моје жеље. Једини је проблем што сте у огромној мањини у односу на оне који ме воле. Сада ви објасните свима њима зашто 24. септембра неће видети концерт за који се месецима спремају. Поздрав Александар Вуксановић, Аца Лукас.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар