Почетна » Дела која чинимо данас, обликују наше сутра

Дела која чинимо данас, обликују наше сутра

од admin
0 коментар

Зелена Странка Србије – Zelená Strana Srbska (у даљем тексту: Странка) је организација грађана, слободно и добровољно удружених, основана ради:

стварања социјално праведног друштва у коме сви уживају једнака права и имају једнаке могућности за остваривање својих потенцијала,
развијања демократске свести и поштовања људских права и различитости,
системске заштите животне средине, промовисања економског развоја на одржив начин – давањем приоритета зеленој економији и остваривања политичких циљева подржавањем тежњи друштвеног самоорганизовања и демократским обликовањем политичке воље грађана и учешћа на изборима.

Странка је посебно оријентисана и усмерена на представљање, заступање, заштиту и унапређење права словачке националне мањине са акцентом на стварање истински демократског друштва које поред поштовања етничког, културног, језичког и верског идентитета сваког припадника националне мањине мора да ствара одговарајуће услове који ће му омогућити да изрази, очува и развије сопствени идентитет у Републици Србији, у складу са Уставом, законом и међународним стандардима.

Странка се залаже за основне демократске вредности и људска права и слободе свих грађана, подједнако је опредељена и за опште људске, цивилизацијске демократске и грађанске вредности . недодирљивости приватне својине и осталих облика својине и препознаје пет основних области деловања:, социјална правда, демократија и људска права, животна средина, зелена пољопривреда и економија, Европа и регион, без обзира на националну или било какву другу припадност.

Дела која чинимо данас, обликују наше сутра. Наша будућност зависи од наше способности да се мењамо и мењамо свет око себе.

Можда ти се свиди

Оставите коментар