U ponudi su samo domaće rane sorte kajsija, uglavnom proizvedene na oranicama u okolini Beograda, dok se kasnije sorte kao i one iz uvoza očekuju tek za koju nedelju.
Osim kajsija u ponudi su i do nedavno „papreno“ skupe trešnje koje su sada od 250 do 300 dinara po kilogramu. Nešto skuplja bila je sorta crnih trešnja burlat, koja se uzgaja u prestoničkoj dolini trešanja u Ritopeku, a cena po kilogramu je 350 dinara.
U ponudi je i sve više jagoda za koje trgovci konačno garantuju da su „slatke kao med“ a crvene sitnije poslastice se mogu pazariti i za 180 dinara po kilogramu. Malo krupnije su 250 dinara, dok je cena ako se kupuju na gajbu 150 dinara. U ponudi su i prve domaće maline koje su 1.500 dinara dok su borovnice su 1.400. Mada trgovci ovo bobičasto voće uglavnom prodaju na čašu ili u pakovanju od 500 dinara.
J.D. Novosti