Raznovrsna ponuda sladoleda na prestoničkim ulicama. Frižideri na sve strane, svako ima svoje mušterije
POČELA je sezona sladoleda. A izbor na beogradskim ulicama više je nego bogat: od onih fabričkih iz frižidera, na štapićima, u čašama i kornetima, preko drugih, na točenje ili kugle.
Konkurencija „Frikoma“ i „Nestlea“ možda je najevidentnija na Adi Ciganliji gde je svakom od proizvođača „pripala“ po jedna obala“. I dok su „frikomovci“ verne potrošače obradovali novim ukusima „malina kejk“ i „jafa maksimo“, ljubitelji „Nestleovih“ sladoleda uživaju u „top ganu“ od čokolade i vanile i, kod dece, veoma popularnom „sparkliju“.
– Prodaja ide veoma dobro, a najtraženiji je kao i prethodne godine „hit“ – kaže jedna od ljubaznih prodavačica.
Za one koji više vole sladoled na kugle, duž cele Knez Mihailove ulice postavljeni su frižideri iz kojih „proviruju“ mnogobrojni ukusi ove poslastice. Cene su 80 i 90 dinara za kuglu, a oni koji žele veliki slatki kornet, moraju izdvojiti još od 10 do 40 dinara.
-Ljudi najčešće uzimaju po tri kugle, a najbrže se rasprodaju čokolada i vanila – priča prodavačica Tamara Jovanović. – Konkurencija jeste velika, ali to ne utiče mnogo na prodaju jer imamo stalne mušterije koje često dolaze.
POSNI, PA JOŠ BEZ GLUTENA
PORED klasičnih, kod prodavaca „Ajsboks“ sladoleda, mogu se probati neobični korneti sa ukusom jagode i čokolade, a njihovi sladoledi su uglavnom posni i bez glutena. Oni koji žele da naprave sopstvenu kombinaciju, dodavanjem različitih ukusa i preliva, mogu to učiniti u „Karibiku“ cele godine.
ĐUMBIR i NANA
NEŠTO neobičniji ukusi, kao što je kombinacija pomorandže i đumbira, straćatele i jagode, ili pak limuna i nane, mogu se probati u „Moric ajsu“. Prodaju se u čaši i kornetu, cena male porcije je 150 dinara, za srednju treba izdvojiti 250, dok je velika 350 dinara.