Почетна » Пошта Србије покренула пројекат заштите грађана од онлајн превара

Пошта Србије покренула пројекат заштите грађана од онлајн превара

од admin
0 коментар

 

„Пошта је овим пројектом постала једна од првих компанија у земљи која је на проактиван начин приступила проблему растућег броја покушаја онлајн превара чија су мета корисници различитих услуга“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да, имајући у виду да са развојем интернет пословања расте и број превара којима починиоци покушавају да различитим методама злоупотребе личне и банковне податаке грађана, циљ овог пројекта „Поште Србије“ као друштвено одговорне компаније је да едукује и помогне грађанима у домену препознавања и заштите од преварних покушаја.

Због тога је, како се наводи, покренута нова страница на корпоративном сајту “Поште Србије“ под називом „Онлајн безбедност“, на којој су детаљно описане и илустроване типичне онлајн преваре, дати су одговори на то како корисници да препознају да су мета покушаја преваре и како да се заштите.

Дата су и упутства како и коме градјани да се обрате уколико примете покушај онлајн преваре, или су били његова мета. Страница са саветима за онлајн безбедност на корпоративном сајту Поште Србије доступна је на линку:https://posta.rs/cir/online-bezbednost/tipicne-onlajn-prevare.aspx и представља део ширег едукативног програма на ком ће Пошта сарађивати са националним ЦЕРТ-ом и РАТЕЛ-ом.

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар