Почетна » ДУЖАН, ПОД СТРЕСОМ И ОЖЕЊЕН Овако изгледа профил просечног Србина

ДУЖАН, ПОД СТРЕСОМ И ОЖЕЊЕН Овако изгледа профил просечног Србина

од admin
0 коментар

Има 41 годину. Живи у трочланој породици и зарађује између 47.000 и 49.000 динара месечно. Станује у градском насељу у сопственом стану, ожењен је и има једно дете. Завршио је средњу школу, запослен је али је, неретко, принуђен је да ради два посла како би преживео. Он је просечан мушкарац који живи у Србији у 21. веку.

Овај профил просечног грађанина Србије настао је пресеком неколико истраживања о културним потребама и навикама грађана Србије, као и података Републичког завода за статистику.

Ти подаци говоре још и да је просечан грађанин Србије банци дугује око 650 евра, да у свом власништву има некретнину, да вози аутомобил стар осам година…

С обзиром на потрошачку корпу која је за 2015. годину износила око 66.000 динара, просечан Србин сам не може да издразава своју породицу. Док се поплаћају сви рачуни, храна и пиће на шта, по подацима Завода за статистику, оде највише новца – мало остаје.

Он летује у Грчкој, а одмор плаћа на рате. Културни догађаји нису му на листи приоритета, јер само седам одсто грађана Србије може да издвоји око 4.000 хиљаде динара месечно за одлазак на један већи концерт страних извођача или на две до три позоришне представе, показује истраживање Завода за проучавање културног развитка.

Просечан Србин навија за Звезду, слободно време најчешће проводи уз телевизор, воли да попије, пуши, иде у кладионице..

Тамара Чукић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар