Почетна » Упознајте необичне другаре из Пудараца, пас Лаки и јаре Џеки

Упознајте необичне другаре из Пудараца, пас Лаки и јаре Џеки

Након што је пронађен, пси су му најбољи другари

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Тог 20. јула 2023. године, један мештанин Пудараца, ГО Гроцка, затворио је козу са јаретом старим два дана у шталу. Ујутру је отворио врата штале, али је затекао само козу.

Камере које су биле постављене на објекту нису приказивале никакав упад у шталу где се налазила коза са својим младунцем, али од јарета није било ни трага ни гласа. Анагажовао је мештанин целу породицу да пронађу јаре или било какве остатке од њега, али узалуд. Ништа нису пронашли.

Укућани су се опростили од јарета и свима су причали о овом невероватном нестанку. Међутим, недељу дана касније, тачније 27. јула ове године, отишао до штале како би узео балу сламе да распростре другим животињама, остао је без даха јер је угледао јаре које се изгубило пре тачно недељу дана.

Испоставиће се да је јаре некако пало иза бале сена, и завукло се испод јасли. И баш ту провело је недељу дана. Како је јаре преживело толико дуго без мајчиног млека, запитали су се и ветеринари који су касније дошли да дају терапију, односно витамине како би јаре преживало.

Након скоро месец дана од како је пронађено, јаре се тотално опоравило, међутим мајка коза га није прихватила те млеко и даље пије на цуцлу.

Јаре је стекло за ово време и другаре. Дружи се  са псима у овом домаћинству, а пас Лаки му је највећи другар и од њега се не одваја.

Због чињенице да се мушко јаре не одваја од Лакија, укућани су му дали име Џеки.

Јаре Џеки попримило је и друге особине паса. Кад год је у прилици, не одваја се од свог газде, зна да се одазове и да слуша команде.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар