Почетна ДруштвоИнтервју-репортажа Бегаљички „Ђорђе“: Деца у полицији, Центар за социјални рад Гроцка не долази (II део)

Бегаљички „Ђорђе“: Деца у полицији, Центар за социјални рад Гроцка не долази (II део)

од admin
0 коментар

 

Након што су утрчала у аутомобил код деде који је, према речима очевидаца, нападнут од стране мајке у центру Бегаљице, није било другог избора сем да их одвезе у полицијску станицу Гроцка, јер кући није смео због забране приласка. Деда је одвезао децу до полицијске станице и пријавио инцидент који се догодио у центру Бегаљице. Како и деда има забрану приласка, морао је децу да остави у полицијској станици. Из полицијске станице су позвали Центар за социјални рад Гроцка, како би неко дошао и донео одлуку шта ће са уплаканом децом. Цео случај деце Зорана Н. води правница Цетра за социјални рад Гроцка, Наташа Вићентијевић.

Док се чекао долазак некога из Центра за социјални рад, деца су била у полицијској станици у Гроцкој. Након што их је деда довезао, убрзо се појавила мајка деце са адвокатом, као и Зоранов адвокат. Из Центра за социјални рад, који је удаљен пар стотина метра од полицијске станице се не појављује нико.

У полицијској станици Гроцка долази до веома напете ситуације, јер полиција не зна шта ће са децом, односно не смеју да их пусте било где без дозволе Центра за социјални рад , а адвокати захтевају да њихови клијенти буду ти код којих ће деца отићи.

Мајка  је у једном тренутку, како нам је потврдило више извора испред полицијске станице, захтевала да деца иду или код ње или у дом. Није пристајала да деца оду код оца. Деца су узнемирена и уплакана.

Отац деце са породицом разрешење ситуације чека код куће јер има забрану приласка. Био је на сталној вези са адвокатом, како би био упућен шта се дешава. Деца су у полицијској станици провела скоро седам сати, а од радника за социјални рад се нико није појавио!

О разлозима за њихово непојављивање, радница Центра за социјални рад која је задужена за овај случај, Наташа Вићентијевић није желела да говори. У Центру за социјални рад већ данима успешно избегава наше новинаре како би дала изјаву. 

Како се нико није појавио  из Центра за социјални рад, отац је преко свог адвоката инсистирао да се престане са вишесатном агонијом и да децу пусте из полицијске станице да оду код мајке. Тако је, око 19. часова и урађено.

Међутим, након пар дана, деца поново беже од мајке и долазе код оца који ће морати сам себе да пријави у полицијску станицу. О томе, читаћете у наредном периоду на Жиг инфу.

Наставиће се…..

Уколико вас занима први део приче „Бегаљички Ђорђе“ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ

 

ЕЖИ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар