Почетна » Како да се пријавите за помоћ од 10.000 динара, почетак од 20. августа

Како да се пријавите за помоћ од 10.000 динара, почетак од 20. августа

од Други Пишу
0 коментар

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће од 20. августа почети процес пријављивања за најављену меру Владе Србије – по 10.000 динара за свако дете до 16 година старости.

„Ми ћемо већ 20. августа, као што је председник Вучић обећао, покренути тај процес пријављивања. Биће једноставно, Управа за трезор. Имаћете име и презиме, јмбг мајке, јмбг детета, и рачун у банци где желите да ми вама уплатимо тај новац. То је негде око 11,9 милијарди динара ћемо потрошити на ову мерзу. Да вас подсетим да смо прошле године три пута помагали младе, између 16 и 29 година. Прво је било 100 евра у фебруару, па још сто евра у јуну, па након тога пет хиљада динара крајем године. Дакле, стварно се трудимо да грађанима Србије покажемо да нам је економија стабилна и да нам је привреда и даље јака“ рекао је министар финансија гостутјући на Првој ТВ.

Он је додао да српска економија и даље бележи раст, као и да се нове мере помоћи грађанима финансирају из онога „што смо уштедели у овој године у оквиру буџета“.

Иначе, пријава ће се одвијати на порталу Управе за трезор.

„Мајке треба да уносе број личне карте и свој матични број, матични број за свако дете и да изаберу банку у којој желе да им помоћ буде исплаћена. Систем ће предвидети и начин пријаве за самохране очеве. Примаоцима новчане социјалне помоћи, помоћ ће бити аутоматски исплаћена. У вези са исплатом ове врсте помоћи биће донето и одговарајуће законско решење, у којем ће бити дефинисани сви детаљи око пријаве и исплате помоћи“, појаснили су за портал Н1 из Министарства финансија.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић најавио је нову меру – по 10.000 динара за свако дете до 16 година старости. Најавио је и повећање плата и пензија, као и појефтињење хлеба.

„То дајемо мајкама, мајке примају новац на рачун, пријављивање од 20. августа, ако има троје деце добиће 30.000 динара. Уколико се самохрани отац стара, он ће добити новац, уколико старатељи, они ће добити новац“, рекао је Вучић.

Истакао је да ће се посебно увећати зараде у просвети.

„Од 1. септембра идемо на повећање плата 5,5 одсто, а од 1. децембра или 1. јануара, још 10 одсто, што је кумулативно 16 одсто“, навео је Вучић.

Медицинске сестре и медицински техничари, укупно 59.128 запослених, добиће од 1. септембра 5,5 одсто повећање плата и додатних 10 одсто у децембру или јануару, најавио је Вучић.

Фото Shutterstock

Н1 Београд, Прва ТВ

Можда ти се свиди

Оставите коментар