Почетна Друштво Министарка здравља посетила Дом здравља Земун, директорско место и даље упражњено

Министарка здравља посетила Дом здравља Земун, директорско место и даље упражњено

Саопштење запослених

од Други Пишу
0 коментар

– Министарка здравља, Даница Грујичић, посетила је данас просторије Дома здравља Земун, у склопу планираних обилазака здравствених установа. Међутим, и поред планираног распореда, посета је протекла у изненађењима, јер министарка није обишла централну зграду у Улици Раде Кончара 46, где су је очекивале директорка у оставци, др Александра Цветковић, и главна сестра Драгана Вуковић.

Према обавештењу, које је главна сестра Драгана Вуковић дан раније саопштила запосленима, министарка је прво требала обићи главну зграду Дома здравља Земун, потом пунктове у Батајници и Бусијама. У холу главне зграде, у Раде Кончара 46, чекале су је др Цветковић, и главна сестра установе, Драгана Вуковић. Међутим, министарка је без најаве и обавештења одлучила да прво обиђе пункт на Авијатичарском тргу, где су је дочекали запослени. Тек након што су др Александра Цветковић и главна сестра Драгана Вуковић сазнале за ову промену, саме су се упутиле ка Авијатичарском тргу како би се придружиле посети.

Након обиласка пункта на Авијатичарском тргу, министарка Грујичић се запутила право у Бусије, а тек након тога је посетила пункт у Батајници, где су је чекали председник општине Земун, Гаврило Ковачевић, и представник министарства здравља, доц. др Александар Стефоски.

Остаје нејасно зашто посета централној згради Дома здравља у Улици Раде Кончара 46. није реализована, с обзиром на то да је министарка најавила обилазак управо тог дела установе. Такође, и даље је отворено питање именовања новог директора, будући да је в.д. директорка, др Александра Цветковић, поднела оставку још 28. априла 2023. године. Иако је прошло више од пола месеца, још увек није донета одлука о новом руководиоцу Дома здравља Земун.

Запослени у Дому здравља, као и представници синдиката, с пажњом су пратили ситуацију и били у контакту с надлежним представницима синдиката, а према њиховим наводима, министарка није дозволила запосленима да изнесу свакодневне проблем, које имају у раду.

Недостатак именовања новог директора такође изазива забринутост међу запосленима. Од када је др Александра Цветковић поднела оставку, управљање установом је наставила, а очекивало се да ће нова особа бити именована у кратком року. Међутим, прошло је више од пола месеца, а одлука још увек није донета.

Министарка здравља, Даница Грујичић, није дала изјаву у вези са изостанком посете централној згради Дома здравља Земун. Такође, није било информација о разлозима за одлагање именовања новог директора.

У међувремену, синдикални представници и запослени прате ситуацију с пажњом и остају у контакту с надлежним органима. Њихов главни циљ је обезбеђивање континуитета рада и пружање неопходне здравствене заштите.

САОПШТЕЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ ДОМА ЗДРАВЉА ЗЕМУН

Можда ти се свиди

Оставите коментар