Почетна » Након писања Нова.рс: Суд стао у заштиту узбуњивача из ЕПС

Након писања Нова.рс: Суд стао у заштиту узбуњивача из ЕПС

од admin
0 коментар

 

“Оваква одлука суда је и вид подршке другим узбуњивачима, који су, или се тек припремају да пријаве неку корупцију или неправилности у својим срединама. Само се заједно и уз овакву сарадњу можемо изборити за праведније и транспарентније друштво”, казао је Стојаковић за портал Новца.рс, напомињући да права битка на правном пољу трек предстоји.

Подсетимо, Стојковић је у разговору за портал Нова.рс истакао да је удружење којим председава, а које се бави заштитом животне средине и духовног и културног наслеђа, дуже време пратило рударске активности Колубаре на подручју места Вреоци код Лазаревца, након чега су уочили извесна неслагања са урбанистичком и планском документацијом предвиђеном за извођење радова.

Место Вреоци већ годинама полако нестаје са карте Србије, под багерима и машинама за експлоатацију угља, а како су се најпре бројна домаћинства оштећена због овог јер ЈП ЕПС није испоштовао обавезу колективног пресељења насељеног места из програмске и планске документације која регулише ову област, сада су са на мети нашле чак и цркве – Црква Покрова Свете Богородице из 1872. и Црква брвнара из 1815. године.

Тања Миловановић      Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

11 − 6 =