Почетна » Новинар коме је напредњак запалио кућу: Не знам колико ћу издржати ову тортуру

Новинар коме је напредњак запалио кућу: Не знам колико ћу издржати ову тортуру

од Други Пишу
0 коментар

Новинар портала Жиг инфо из Гроцке Милан Јовановић истакао је да, након што је Апелациони суд укинуо првостепену пресуду Игору Новаковићу који је претходно осуђен на четири године затвора због паљења куће новинара Јовановића, не зна докле ће више издржати „ову тортуру српског правосуђа“ и додао да је тумачење Кривичног закона „различито између два суда“.

Милан Јовановић је за портал Нова.рс оценио да је очигледно да Апелациони суд другачије тумачи Кривични закон од основног суда и истакао да „свако примењује закон онако како му одговара“.

„Наш правосудни систем функционише онако како функционише. Очигледно да је тумачење Кривичног закона различито између Апелационог и основног суда. Колико сам се пута у животу питао да ли је могуће да судија Апелационог суда бољи правник од рецимо судије у неком основном суду“, рекао је Јовановић за Нова.рс.

„Да ли је могуће да овај један познаје закон и ради у Апелационом суду, а овај не познаје закон и он ради у основном суду“, пита се Јовановић.

Он је истакао да не зна до када ће трајати цео овај процес и додао да је незадовољан последњом одлуком Апелационог суда.

„Нисам упознат зашто је Новаковић враћен да се поново суди, нисам још увек добио неко писмено образложење и одлуку Апелационог суда“, рекао је Јовановић.

Он је изјавио за наш портал да прекосутра има поново суђење и додао да не зна коју ће одлуку донети суд.

„Шта ће предузети? Не знам, само знам да су ово поново вратили на почетак и да ми поново морамо да проживљавам све што смо једанпут преживели, моја супруга и ја. Не знам докле ћу издржати више ову тортуру нашег правосуђа и ове наше државе чији правни систем очигледно не функционише“, рекао је Јовановић.

Упитан да ли има неку бојазан, новинар Јовановић наводи да он уопште више „нема право на страх“.

„Ја сам у тим годинама, где ја то не смем да дозволим уопште. Очигледно да је општина Гроцка најгора београдска општина и да гора не постоји“, оценио је Јовановић и додао:

„Сав овај напредни талог послат је у Гроцку. Ова општина је постала сабирни центар за све оно што не ваља у Српској напредној странци (СНС).“

Јовановић је подсетио за наш портал да је он за медије већ говорио да су „батинаши општине Гроцка врло активни и да су већ почели да туку и полицајце“.

„Ми смо објавили текст са снимком где се види како батинаши који раде у обезбеђењу општине Гроцке туку полицајце у цивилу. На снимку се види како улазе и бејзбол палицама и ударају полицајце у цивилу. Они су толико постали бахати да је то више неподношљиво“, рекао је Јовановић.

Подсетимо, на сајту Апелационог суда објављено је да је пресуда укинута због „битне повреде одредаба кривичног поступка“, а предмет је враћен на поновно суђење Другом основном суду у Београду.

Апелациони суд у Београду укинуо је крајем прошле године првостепену пресуду којом је бивши председник београдске општине Гроцка Драгољуб Симоновић осуђен на четири године и три месеца затвора због подстрекавања на паљење куће Милана Јовановића.

Александар Настевски  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 + 12 =