Почетна » Новосађанима стижу позиви СНС-а на обележавање „Олује“ у четвртак

Новосађанима стижу позиви СНС-а на обележавање „Олује“ у четвртак

од Други Пишу
0 коментар

Српска напредна странка шаље СМС поруке Новосађанима са позивом да у четвртак, 4. августа на Тргу слободе присуствују обележавању годишњице акције „Олуја“, сазнаје 021.рс.

У СМС поруци се наводи: „Позивамо Вас да присуствујете обележавању годишњице прогрома над Србима у злочиначкој акцији Олуја, у Новом Саду, Трг слободе, 04.08.2022. године у 20 часова. Градски одбор СНС Нови Сад“.

Фотографију поруке је послао један суграђанин који није члан СНС и који је био непријатно изненађен јер број мобилног није давао ни једној странци.

„Нисам члан СНС или њихов симпатизер, нити неке друге политичке организације, а нисам никада ни био. Нисам чак ни у неком удружењу избеглих и уопште не потичем с тих подручја, па и да разумем да су тако дошли до броја телефона“, каже овај Новосађанин.

Он је додао да се на број са ког је послата порука нико не јавља и не одговара на поруке, јер је пробао да види ко шаље поруке. Ни портал 021.рс није добио никакав одговор позивом на број са ког је послата СМС порука, тако да је могуће да се ради о апликацији за масовно слање порука.

Подсећања ради, председник Србије Александар Вучић претходног четвртка најавио је да ће годишњица „Олује“, протеривања Срба из Хрватске, бити обележена у Новом Саду, 4. августа, на Тргу слободе.

„Обично смо бирали мања места, ишли смо од Ветерника, Футога, Бусија, све места где су настањени Крајишници. А Нови Сад је место које је процентуално примило највише Крајишника“, поручио је Вучић.

У војно-полицијској акцији „Олуја“, од 4. до 8. августа 1995. године, протерано је више од 200.000 Срба, а почињени су и други злочини, док је број жртава и даље предмет спорења између Србије и Хрватске.

021.рс/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар