Почетна » Полицајац заташкао претње убиством студенту који је открио криминал на Правном факултету у НС

Полицајац заташкао претње убиством студенту који је открио криминал на Правном факултету у НС

од Други Пишу
0 коментар

Студент Стефан Карановић, који је открио криминалне радње на Правном факултету у Новом Саду поднео је кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Бачкој Паланци због претњи које је добио путем мејла, у којем му непозната особа прети да неће моћи да упише други факултет.

Претње долазе нешто више од два месеца након одлуке Правног факултета у Новом Саду којом се укида суспензија студенту-апсолвенту Стефану Карановићу. Након четири године спорова са управом ове институције он је коначно добио уверење о 23 положена испита и право да редовно настави са студирањем.

Студент је више пута истицао је да је добијао и претње смрћу, а у фебруару ове године док је био на џогингу у родном Челареву и физички је нападнут од стране три лица.

Том приликом је од ударца штапом задобио посекотину на глави али је срећом успео да побегне. Нападачи су били приведени.

Овај догађај Стефан је оценио као покушај његово ликвидације.

У разговору за Луфтику Карановић наводи да је још крајем 2020. године претње убиством које је тада добијао пријавио у полицијској станици Бачка Паланка, али безуспешно.

– Пријаву је поступајући службеник наводно проследио Тужилаштву за ВТК. Након тога сам у Тужилаштву за ВТК проверио и утврдио да пријава није послата. Кога полиција штити? Да ли неформалне групе које хоће моје смакнуће имају подршку полиције у свему томе? – пита се Стефан и додаје:

– Осећам се уплашено по своју физичку безбедност и узнемирено. Такође се осећам увређеним и омаловаженим – истиче он.

Каже и да му нико неће зачепити уста било каквим притисцима:

– То легло од Факултета мора најзад да се озбиљно истражи од стране надлежних органа! Недопустиво је одржавати такву лакрдију од институције обзиром на у судским споровима толико утврђерних незаконитости!

Овако нешто је просто недоупустиво у држави која претендује да буде члан ЕУ. Ко то хоће и ко то може да мени ставља у изглед да упркос документима која сам добио нећу моћи да завршим факултет? Да неће можда поново анимирати 44 професора да против мене подносе пријаве које падају пред Управним судом – наглашава Стефан у изјави за наш портал.

Подсетимо, откако је Карановић открио криминалне радње водећих структура на Правном факултету, избачен је са те високошколске установе на 3 године, а по истеку казне, суспензија му је продужена за још 3 године.

Он је добио 4 управна спора против Правног факултета у Новом Саду, а потом је и бивши студент продекан новосадског Правног факултета осуђен за неовлашћено снимање и прислушкивање Карановића.

Такође, Стефан је извојевао још једну правну битку када су осуђене студентске организације; Савез студената Правног факултета у Новом Саду и ЕЛСА. Организације су због клевета изречених на Карановићев рачун у обавези да му надокнаде нематеријалну штету у виду претпљених душевних болова због повреде угледа, части и права личности.

Заштитник грађана је крајем марта а непосредно пре укидања суспензије донео закључак о покретању испитног поступка оцене законитости и правилности рада Правног факултета Универзитета у Новом Саду.

Због свега наведеног, Стефан Карановић је најавио да покреће нову тужбу против управе Правног факултета и да ће тражити 300.000 евра одштете.

Студент Стефан Карановић наводи и да му је озбиљно укаљан углед и практично нацртана мета, као одмазда за покушај да обелодани бројне афере које се дешавају у овој новосадској научној институцији.

Од Тужилаштва каже он, очекује да као и до сада, свој посао раде поштено и одговорно.

Стефан Савкић  Луфтика

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eight + 16 =