Почетна » Потонуо “свемирски брод”: Поплава у ковид болници Батајница

Потонуо “свемирски брод”: Поплава у ковид болници Батајница

од admin
0 коментар

 

Према видеу који је јутрос објављен на Твитеру, а који је објавио Љубомир Шубара, некадашњи директор Агенције за приватизацију, нова Ковид болница у Батајници, месецима означавана као “свемирски брод” и чудо српских болница, налази се у катастрофалном стању због, како је написао Шубара, хидрантске мреже која је попустила и поплавила велики део просторија.

Како се на снимку види – вода из напукле цеви буквално лије на све стране.

У поплављеним просторијама вода се не зауставља и достигла је висину изнад чланка.

 

Представници власти, укључујући и сам државни врх – премијерку Ану Брнабић и председника Александра Вучића – говорили су о овој болници као о “свемирском броду” српског здравственог система.

“Урадили смо за четири месеца што није урађено за 40 година. Отварамо нову, прелепу болницу, и у поређењу са највећим бројем наших болница, ова болница јесте свемирски брод. Добијамо је у најтежем могућем тренутку, када већ данима имамо огроман број новозаражених”, рекла је Брнабић приликом отварања ковид болнице почетком децембра.

Након свечаног отварања, којем је присуствовао и министар Златибор Лончар, адвокат Владимир Гајић је међу првима објавио како изгледа унутрашњост објекта.

 

Проблеми у вези са “свемирским бродом” су већ тада кренули.

Наводило се да болница није у потпуности завршена, а да је кренула са радом, као и да опрема која се тамо користи није исправна. Председник Србије Александар Вучић, такве наводе је оштро демантовао, критикујући своје политичке противнике.

“Зар стварно мислите да је могуће да неко тако води земљу, да критикује сваког зато што му се може, ко ниста не ради и никад нигде ничим није допринео”, упитао је Вучић тада.

“Хајде да оцрнимо свакога, јер нико није добар, осим ако не припада тајкунском лобију, који треба да их врати на власт да би могли да поново да пљачкају новац грађана”, додао је он.

Вучић је својевремено, такође, одбацио критике да “не ваљају руски респиратори, који су инсталирани у Батајници”, те је додао да су му рекли да је реч о одличним апаратима.

Спорна је била и цена изградње “Свемирског брода”

Како је раније писао “Данас“, за изградњу овог објекта који може да прими око хиљаду пацијената, у 18.000 квадрата на Батајничком друму, у оквиру Војног комплекса Земун економија, утрошено је нешто више од четири милијарде динара или око 35 милиона евра – по квадрату чак 2.000 евра.

За ову болницу и другу, мању која се градила у Крушевцу, према речима Вучића, а наводима “Данаса“, биће издвојено још око две милијарде динара или 17 до 18 милиона евра за опремање, па ће ове две инвестиције, неспорно потребне и за неко касније време а сада поготово, државну касу коштати укупно око 70 милиона евра.

Перо Јововић   Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар