Почетна » ПОТПУНА ЗАБРАНА ПУШЕЊА У СРБИЈИ ОД 1. ЈАНУАРА: Ово важи и за КАФИЋЕ!

ПОТПУНА ЗАБРАНА ПУШЕЊА У СРБИЈИ ОД 1. ЈАНУАРА: Ово важи и за КАФИЋЕ!

од admin
0 коментар

– Предвиђена је потпуна забрана пушења на свим радним и јавним местима, укључујући и ходнике, лифтове, чекаонице – рекла је Др Срмене Крстев, председница Републичке стручне комисије за превенцију пушења Министарства здравља

У Србији ће од јануара месеца 2016. године бити уведена потпуна забрана пушења на јавним местима, укључујући и све угоститељске објекте. У сваком делу кафића и ресторана неће бити дозвољено пушење.

Пушачи неће више моћи да користе ни посебне просторије са вентилацијом које wада постоје у многим тржним центрима и кафићима. То неће важити за летње баште у којима ће пушење бити дозвољено.

– Предвиђена је потпуна забрана пушења на свим радним и јавним местима, укључујући и ходнике, лифтове, чекаонице. Овакав Закон сврстаће Србију у групу европских земаља које су донеле исте законе из ове области. У њима је пушење у потпуности забрањено у затвореним јавним местима, јавном транспорту, на радним местима. Међутим, ми смо и сада направили мале уступке. Тако ће у психијатријским установама, социјалним објектима и затворима бити дозвољено пушење у посебним просторијама, с тим што ће у њима моћи да пуше само пацијенти и затвореници, али не и запослени – рекла је Др Срмене Крстев, председница Републичке стручне комисије за превенцију пушења Министарства здравља за Блиц.

Биће забрањена производња слим и цигарета са укусом ментола, а биће уведена и строжа контрола електронских цигарета. Такође, на паковањима цигарета налазиће се обавезна упозорења о штетности дувана са сликом и текстом.

Телеграф.рс/ Извор: Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 + 1 =