Почетна » Повратак зиме, у неким деловима земље и до 26 цм снега

Повратак зиме, у неким деловима земље и до 26 цм снега

од Други Пишу
0 коментар

Током вечери и ноћи у Србију стиже киша, која ће само бити увод у повратак зиме који нас чека током дана викенда.

Како у најновијој најави предвиђа РХМЗ, наоблачење са подручја Босне и Херцеговине у југозападној висинској струји премешта се ка нашем подручју, па ће током вечери захватити западне и југозападне, а током ноћи и остале пределе Србије, условлјавајући местимично кишу или краткотрајни пљусак.

РХМЗ је данас објавио и упозорење на јако ако захлађење за дане викенда, које ће се севера премештати ка осталим деловима земље

.- У суботу (25.02.) ће падавине бити у виду кише, а већа количина (од 10 до 30 мм за 24 х) очекује се у Војводини, западној Србији, Шумадији, Београду, Подунавском, Браничевском и Борском округу. Релативно топло и углавном суво време задржаће се само још на југу и југоистоку землје. Киша ће увече прећи у снег, прво у западној Србији, Београду, Срему и на југу Баната, а током ноћи (25/26.02.) и у осталим крајевима Војводине. Снег ће бити влажан, али се очекује почетак стварања снежног покривача – наводи се на сајту РХМЗ.

Они предвиђају и да ће у неделју (26.02.) падавине прво краткотрајно ослабити, али ће се у другом делу дана и у ноћи ка понеделјку поново интензивирати.

– Нарочито у делу од југозападне преко централне Србије до јужног Баната, где ће пасти од 10 до 25 цм влажног снега, локално и више. На истоку и југоистоку землје углавном киша -прогнозирају у РХМЗ.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар