Почетна » Псећа мафија хара српским градом: Цела породица из Инђије изуједана у једном дану, а све то масно наплатили

Псећа мафија хара српским градом: Цела породица из Инђије изуједана у једном дану, а све то масно наплатили

од Други Пишу
0 коментар

На име накнаде штете за уједе паса, ЈКП „Комуналац Инђија“ и Општина Инђија у прошлој години исплатили су нешто више од 30.000.000 динара. Ништа ту не би било много чудно, да ово предузеће крајем августа није потражило још додатних осам милона динара до краја године, како би били у стању да исплате накнаде за све случајеве уједа паса, којих, мало је рећи има много.

Одборник покрета „ГрађанИН“, Страхиња Јовановић, у изјави за Нову каже да случај злоупотребе уједа паса постоји свуда у Србији, али да је у Инђији посебно изражен.

„Буџет за уједе паса у Инђији до пре неколико година био је 10-15 милиона динара годишње. Међутим, одједном то вртоглаво расте, а није да је број паса баш толико порастао“, каже Јовановић.

Додаје да је на седници општине Инђија, ЈПК „Комуналац“ мењао свој план и програм, зато што су у авгусуту већ потрошили сва средства која су им била на располагању за одштету због уједа паса.

„Моје питање је било да ли је могуће да сте већ потрошили буџет, на шта са су одговорили да је било много уједа. Доста људи због уједа паса тужи и „Комуналац“ и општину, па добију новац од једних и других. Прошле године је предузеће исплатило 25 милона динара, а Инђија 5 милиона“, истиче саговорник Нове.

Добро разрађена криминална мрежа

На проблеме са уједима паса, указивао је и председник Инђија, Влдимир Гак,рекавши да постоји „добро организована криминална група“.

„Према мојим информацијама то је читава мрежа људи који сарађују. Дешава се да се људи огребу виљушком, потом адвокате узимају те случајеве. Колико знам, адвокати тим људима исплате неку мизерну суму од 20-30 хиљада динара. Ради се о људима који су лошијег материјалног стања. Дакле, огребу се виљушком, ангажују адвоката, исплати се новац и они добију део“, наводи Јовановић.

Додаје и да је председник општине на седници рекао да су сва сазнања која имају проследили свим надлежним органима и тужилаштву.

„Ми очекујемо да та истрага да резултате. Мислим да корен проблема лежи у одређеним адвокатима, чак и лекарим. То је већи проблем од паса који уједају. ЈКП је немоћно кад има човек дође са документацијом. Па прошле године им је профит био 15 милиона, а дали су на уједе 25 милиона. Они сваке године ‘изгубе’ нови камион, нове седнице, све што би учинило да град буде још лепши и чистији“, сматра саговорник нашег листа.

Пси изуједали једну породицу

На једној од последњих седница, председник општине Инђије, Владимир Гак реако је да град нема механизме да се избори са овим проблемом.

„Није ово општина где напуштени пас свакодневно уједа по неколико људи. То није нормално. И свако ће рећи да то није тако, па и опозиција. Овде очигледно имамо добро организовану криминалну групу која на овај начин извлачи паре из буџета. Имамо случај где је један нови адвокат првог радног дана имао пет случајева уједа из једне куће. Хоћете ми рећи да је пас ушао док су сви спавали и изуједао их? Ми то знамо, али не можемо да реагујемо. То нек испитају надлежни органи задужени за то“ – објаснио је Гак.

Андрија Лазаревић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар