Почетна » Заменик председника општине Шид: Војска ноћас вратила 18 миграната у прихватне центре

Заменик председника општине Шид: Војска ноћас вратила 18 миграната у прихватне центре

од admin
0 коментар

 

Око 70 припадника Војске Србије распоређено је у три прихватна центра – „Адашевци“, „Принциповац“ и „Шид – Станица“, где борави око 1.900 мигираната из 18 земаља, јавила је Радио телевизија Србије.

Заменик председника општине Шид Зоран Семеновић рекао је за РТС да је од јутрос на том подручју далеко стабилније и да су припадници војне полиције ноћас вратили 18 особа у прихватне центре.

„Ситуација од кад су припадници Војске Србије заузели своје положаје је далеко стабилнија. У току ноћи је дошло до приводјења, враћања 18 лица у прихватне центре, што је далеко безбедније него свих дана претходно“, рекао је Семеновић.

Војници ће се смењивати у три смене на пунктовима испред прихватних центара.

Председник Србије Александар Вучић јуче је донео о слању Војске у Шид, како је рекао, на основу безбедносних процена и захтева грађана.

До распоређивања Војске у Шиду долази након нарастајућег таласа антимигрантског расположења и упада једне особе у мигрантски камп у Обрановцу, али и скупа подршке њему у организацији десничарског Левијатана.

Крајем фебруара се на друштвеним мрежама и у појединим медијима појавио видео снимак на којем група грађана окупљена у „народну патролу” иде по центру Београда и мигрантима дели памфлете на енглеском, арапском и српском језику са „правилима понашања” и директно им прети да, између осталог, не излазе из мигрантских центара од 22 до шест ујутру, да се не крећу у групама од више од троје људи и тако даље.

Током ванредног стања мигранти су били затворени у камповима које је чувала Војска и није им било дозвољео кретање.

РТС, Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар