Почетна » СЕОС: Нема разилажења док ова власт не поднесе оставке на свим нивоима

СЕОС: Нема разилажења док ова власт не поднесе оставке на свим нивоима

од Други Пишу
0 коментар

Због последњих изјава представника власти на челу са председником и представника компаније Рио Сава на челу са власницом и директорицом Марни Финлајсон јасно нам је да је народ преварен и изигран лажним стављањем тачке на пројекат Јадар. Нама који се активно боримо против овог и других штетних пројекат је и тада, 20. јануара, било јасно да је то једна у низу предизборних лажи владајуће гарнитуре.

Јасно нам је и да ова Влада и председник НИКАД неће и не смеју одустати од распродаје Србије јер су то обећали онима који су их довели на власт пре више од 10 година. Србија ја за време њихове владавине изгубила суверенитет, не само на Косову, већ и у Бору, Мајданпеку, Смедереву и Зрењанину где се кинески инвеститори понашају као да су у својој земљи и послују мимо свих закона Републике Србије, третирају запослене као робље и не поштују ни минимум еколошких стандарда.

На добром смо путу да нам се исто деси и у долини Јадра где Рио Тинто и даље купује имања правдајући се прво тиме да су то куповине које су уговорене пре уредбе Владе Србије, а сада се више и не правда јер у рукама има пуномоћје Путева Србије по ком им је одобрено да за рачун државе раде пројектну документацију и откупљују парцеле на траси пруге и брзе саобраћајнице које се граде искључиво за потребе рудника. Тражили смо још у јануару а и неколико пута од тада да се пуномоћје повуче, али нема одговора. У Рековцу локално становништво скоро три месеца дежура поред парцеле где је планирано истражно бушење. У Новом Саду исто тако грађани чувају оазу природе Шодрош.

На Хомољу се планира третирање руде злата цијанидом. Па треба ли да спавамо под ведрим небом и да нам животи прођу у протестима и блокадама док неспособна и уцењена власт не доврши колонизацију Србије? Наравно да не треба! Окупимо се испред Владе Србије 27. новембра у 14 часова да обележимо годину дана од прве блокаде и да се не разилазомо док ова издајничка власт не поднесе оставке на свим нивоима. С обзиром на то да се захтев за трајну забрану рударења литијума и бора показао узалудним и неодрживим у тренутним условима, захтевамо: Оставку председника Републике Србије, оставку Владе Републике Србије, распуштање Скупштине Републике Србије и ослобађање РТС-а. То су предуслови за нашу даљу борбу.

Све ово што они распродају, НАШЕ ЈЕ !!!

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар