Почетна » СТРАВИЧНА ИСТИНА О ПИЛЕТИНИ КОЈУ СВАКОДНЕВНО ЈЕДЕМО: У 97 % случајева је отровна, изазива НЕПЛОДНОСТ и дијабетес, штети мозгу и имунитету, повећава ризик од рака…

СТРАВИЧНА ИСТИНА О ПИЛЕТИНИ КОЈУ СВАКОДНЕВНО ЈЕДЕМО: У 97 % случајева је отровна, изазива НЕПЛОДНОСТ и дијабетес, штети мозгу и имунитету, повећава ризик од рака…

од admin
0 коментар

Пилетина је одличан извор хранљивих састојака, протеина, Б витамина, витамина А,Д, фосфора и гвожда, али то не значи да је сва пилетина добра за људско тело. Ако пиле није домаће, може да садржи арсен, који код човека може да изазове дијабетес, неуролошке поремећаје, па чак и рак.

Наиме, на данашнем тржишту постоје две врсте пилетине.

Прво је домаће пиле, дакле оно које је гајено на природан начин у сеоском домаћинству, а друго бројлер (хибриди која се користе за производњу живинског меса) које у великој мери садржи хемикалије а налази се у већини месара. Док је претходна добра за наше тело, за другу се то не може рећи.

Шта је бројлер пилетина?

Реч је о специффичним кокошкама беле боје, које се одгајају на фармама. Када достигну старост између 10 и 12 недеља и постигну одређену тежину, продаје се на тржишту и спремна је за конзумацију.

Није добра за мозак

Због коришћења антибиотика, бројлер пилетина је веома укусна али се сматра лошом за људски мозак. Хемикалије које се користе за гојење пилића улазе у крвни систем и изазивају главобоље. Приликом редовне конзумације оваквог меса могу се јавити честе главобоље и други неуролошки проблеме.
Бројлер пилетина има лош имунитет, због чега се третира са јаким антибиотицима које их чини опасним за људско тело.

Отровна храна

Према бројним тестовима меса добијеног од ове врсте пилета, пронађено је да чак 97 одсто садржи вирусе и опасне бактерије које су одговорне за инфекције које се преносе храном.

Низак садржај влакана

Бројлер пилетина има екстремно низак садржај биљних влакана и исто време не садржи много калорија.. Због ове комбинације углавном не може добро да засити, због чега се може јавити преједање у току дана.

Коришћење синтетичких хормона

Коришћењем синтетичких хормона пиле добија на маси, а када се конзумира постоје шансе да ови хормони уђу у људско тело и изазову проблем са репродукцијом.

Ризик од рака

Када се бројлер пилетина скува на високим температурама формира се канцероген садржај који може повећати ризик од рака.

Висок садржај аресена

Према стручњацима, бројлер пилетина има висок садржај арсена, хемијске супстанце која се даје пилићима како би се заштитили од дијареје, побољшала пигментација и осигурао добар раст и напредак. Ова хемикалија код човека може да изазове дијабетес, неуролошке поремећаје и рак.

Курир.рс/Б92

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one + 19 =