Почетна » Новосадски таксисти почели протестне вожње, захтеви исти као у Београду

Новосадски таксисти почели протестне вожње, захтеви исти као у Београду

од admin
0 коментар

 

Председник Уговорене привредне такси коморе Војводине Раденко Видаковић рекао је за Н1 да је ЦарГо у Новом Саду отворио канцеларије.

„Звали су неке наше људе. Ми имамо проблем ако ЦарГо добије дозволу да ради у Београду, нисмо имали други начин да пружимо подршку“, рекао је Видаковић.

Видаковић каже и да су од полиције тражили да им омогући вожњу у колони без заустављања на семафорима, како би стварали што мање проблема у саобраћају, али да им то није дозвољено. Због тога је колона таксиста испрекидана, па нема ни већих застоја.

Његов колега из Удружења Александар Голубовић истиче да је за њих главни проблем нелојална конкуренција.

„Поента приче је да имамо удружења која функционишу по систему удружења грађана, док смо ми регистроване фирме. Значи, то је физичко лице које се пријавило да превози људе у удружењу грађана. Е то је главна разлика између нас и оних против којих протестујемо“, додаје Голубовић.

Таксисти су се окупили у 12:30 часова на окретници на Мишелуку и од 13 часова кренули у вожњу трасом Моста слободе, Булевара ослобођења, Булевара Јаше Томића, Кисачке, Јована Суботића, Шафарикове, Успенске, Булевара Михајла Пупина, Жарка Зрењанина, Стражиловске, Булевара цара Лазара, Фрушкогорске до Штранда.

Председник Уговорене привредне такси коморе Војводине истиче да таксисти немају ништа против тога да неко ради, али да се морају поштовати закона, као и да сви морају да имају исте услове како би конкуренција била нормална.

Таксисти су протестну вожњу започели са сремске стране графа, на Мишелуку, а завршавају је код градског купалишта. За наредне дане најављују исту маршуту.

У протесту учествују удружења Пан такси, Црвени и Ред такси, МБ такси, Наш такси, Макси Новосађани, ВИП такси, Сити такси, СОС такси, Делта такси и Такси Војвођани.

Наташа Ковачев/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар