Почетна » Митровић: Брадић се понела у складу са правилима професије, поносан сам

Митровић: Брадић се понела у складу са правилима професије, поносан сам

од admin
0 коментар

 Реагујући на конференцију за новинаре коју је Тепић одржала испред зграде телевизије Пинк, Митровић је поручио да се водитељка Брадић понела по свему у складу са свим правилима новинарске професије у заштити новинарке Таталовић.

Како је Митровић истакао у саопштењу, Брадић је прекинула „непристојан наступ Аце Лукаса“, а затим и ванредно пустила рекламе како би смирила тензије, на шта је веома поносан.

Прему његовом мишљењу, није због тога скроз јасно зашто се Тепић одлучила да конференцију за штампу, поводом овог догађаја, организује баш испред Пинка.

„Конференција за новинаре је организована баш на месту које је симбол насиља над новинарима где су само пре неколико година пребијене две новинарке телевизије Пинк“, рекао је Митровић и додао да је разлог за то „можда знак солидарности са извршиоцима насиља над две девојке новинарке које су само радиле свој посао“.

Митровић је казао да се Мариника Тепић није огласила и „стала на страну“ када су Пинкове новинарке биле „пребијане“ од стране „пијаних батинаша Двери“.

„Зна Мариника добро да у живим програмима није могуће цензурисати госте који су мене лично на њеним телевизијама више пута вешали на Теразијама и нисам због тога правио никакав циркус“, нагласио је Митровић.

Он још једном напомиње да, упркос жаљењу што је у непримерен контекст постављена новинарка која ни на који начин није требало да буде тема емисије, телевизија Пинк и уредништво емисије „Хит Твит“ немају обавезу да објашњавају да ли деле или не деле ставове гостију у емисијама.

„Медијска је чињеница да ти ставови у неким случајевима могу бити и увредљиви и да су то ситуације које је у живим емисијама немогуће избећи. Међутим, у видео материјалу из емисије се јасно види да се водитељка Верица Брадић у поменутој ситуацији понела веома професионално“, наводи се на крају саопштења.

Бета/Фонет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар

13 − 11 =