Почетна » Нова борбена возила и наоружање за Војску Србије

Нова борбена возила и наоружање за Војску Србије

од admin
0 коментар

 Стефановић је оценио да је ово најбољи начин да се искористи домаће знање, упосле домаће компаније, а да наши војници добију савремено наоружање и опрему.

“Данас уговарамо набавку нових модуларних пушака за Војску Србије које производи ‘Застава оружје’, а које ће бити опремљене савременим оптичким нишанима ‘Телеоптика-Жироксопа’ и новом муницијом коју је развила наша компанија ‘Први партизан’. Такође, наставили смо са инвестицијама и у наше компаније које производе савремене оклопне транспортере”, рекао је министар Стефановић.

Он је прецизирао да се данас уговара куповина новог теренско оклопног возила МРАП 6×6, које ће у наредној години ући у састав наоружања Војске Србије.

“Такође, наша ‘Прва петолетка’ из Трстеника развила је прототип и израдила нулту серију артиљеријско-ракетног система за Пасарс, који ће и у наредној години бити један од приоритета у набавци Министарства одбране”, рекао је министар.

Стефановић је истакао да му је драго да је ово само почетак великог броја пројеката набавке савремене опреме и наоружања за Војску Србије и додао је реч о савременој опреми нове генерације коју производи домаћа одбрамбена индустрија “јер то и јесте стратешка визија председника и врховног команданта Александра Вучића и стратешко опредељење Министарства одбране”.

Тањуг/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

2 × two =