Почетна » Виктимолошко друштво: Окончати школску годину у Рибникару

Виктимолошко друштво: Окончати школску годину у Рибникару

од Други Пишу
0 коментар

Виктимолошко друштво Србије подржало је данас иницијативу родитеља Основне школе „Владислав Рибникар“ да се радна школска година оконча закључно са 3. мајем, када је ученик убио деветоро ђака и чувара, саопштило је то удружење.

Како се наводи, после овако велике трагедије морамо бити спремни да саслушамо глас и мапирамо потребе свих који су њоме погођени, а посебно деце која похађају наставу у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду и њихових родитеља.

„Стога подржавамо захтев родитеља да се радна школска година оконча закључно са 3. мајем 2023. године, као и иницијативу да се даљи васпитни и педагошки рад организује на начин који испуњава различите потребе свих ученика, имајући у виду узрасну категорију и степен виктимизације који су поједини ученици и просветни радници доживели“, наводе из ВДС.

Из ВДС кажу и да је, имајући у виду искуства из других земаља које су имале слична искуства у школама, неопходноизмештање деце и запослених ове школе из простора где се десио немили догађај због процеса опоравка, како ученика тако и наставног и ненаставног особља.

Апелују на надлежне да се обезбеди алтернативни простор за децу и запослене у Основној школи „Владислав Рибникар“.

„Позивамо надлежна министарства, руководство школе, стручњаке и све грађане Србије да стану уз све ученике и родитеље ове школе, помогну им да се опораве и постепено, пратећи свој ритам опоравка, врате редовним активностима“, наводи се у саопштењу ВДС.

Уз то, ВДС позива и да се мора кренути у планирање и осмишљавање наставка школовања у овој установи у наредној школској години уз консултовање искустава из других земаља и озбиљно разматрање просторног измештања.

Стручни тим ВДС стоји на располагању за све врсте подршке родитељима и запосленима у школи, као и свим грађанима Србије.

tanjug/AP Photo/Darko Vojinović

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар