Почетна » Вучић: Ко летује у Србији платиће мањи порез

Вучић: Ко летује у Србији платиће мањи порез

од admin
0 коментар

Грађани Србије који буду летовали у нашој земљи моћи ће да рачунају на пореске олакшице, најавио је за „Блиц“ премијер Александар Вучић.

Вучић ће делити проспекте о лепотама Србије

– Спремамо конкретне предлоге на основу искустава других земаља. Идеја је да грађани који проведу одмор у нашој земљи добију ваучере са износима за које ће им бити умањен неки од пореза које су у обавези да плаћају. Грађани би само приложили фискалне рачуне из објеката у Србији у којима су провели одмор – објашњава премијер.

Вучић ће у петак лично, на улици, започети кампању Владе „Моја Србија“, чији циљ је да заинтересује домаће туристе да макар део свог одмора проведу у отаџбини.

– Делићемо грађанима проспекте о туристичким дестинацијама у Србији. Неке од њих су лепше од било које дестинације у осталим европским државама. Није идеја да некоме ускратимо слободу да летује у иностранству, већ да укажемо на чињеницу да и ми имамо прелепу земљу, чега често нисмо свесни – каже премијер.

Само на продужени викенд
Сам премијер планира да летњи одмор проведе у Србији.
– Не знам још у ком месту, али то неће бити дужи одмор, већ продужени викенд – каже Вучић за „Блиц“.

Према незваничним проценама, наши туристи годишње у иностранству потроше око 1,2 милијарде евра.

– Замислите да само 10 одсто те суме потрошимо у Србији. То је 100 милиона евра. То је огроман подстицај за наше угоститељство, али и за целу економију и финансије државе – закључује Вучић.

Д. В.    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар