Poslednjeg dana 49. „Gročanskih svečanosti“ na Dunavskom keju u Grockoj održan je najdugovečniji program u okviru ove manifestacije, čuveni „Zlatni kotlić Dunava“, koji prati i tradicionalni Ilindanski vašar u Grockoj.
Organizator ove višedecenijske kulinarske manifestacije je opština Grocka u saradnji sa Organizacijom ribolovaca „Gročica“ iz Grocke.
I ove godine se reka posetilaca čitavo popodne slivala duž šarenila tezgi, ringišpila i luna parka ka keju i mirisnim kotlićima. Učesnika u nadmetanju za najbolju riblju čorbu bilo je iz svih krajeva Srbije, dok je jedna ekipa bila iz susedne Hrvatske. Dva pljuska su stavila na ozbiljno iskušenje vatru kotlića i snalažljivost takmičara, ali nisu omela ni kuvanje čorbe, niti večerašnje događaje i upornost publike.
Tročlani kulinarski žiri sačinjen od znalaca, predvođenih predsednicom komisije Jelenom Janošević iz Beograda, imao je „pune kašike posla“ i težak zadatak, jer je ukupno trideset i tri učesnika predalo čorbu za takmičarski deo večeri. Bodovao se izgled, ukus i miris čorbe, a kako je komisija navela, najslabije se kotiraju masne čorbe, preljute ili prekisele, kao i one čija gustina nije ujednačena.
Program zatvaranja „Svečanosti“ je vodio popularni Žika Nikolić, a uz zvuke orkestra i nastup estradnih zvezda među kojima je najveću pažnju privukao „kralj“ narodne muzike Šaban Šaulić, veselilo se više hiljada posetilaca.
Za to vreme je komisija degustirala i bodovala čorbe. „Zlatni kotlić Dunava“ i titulu majstora riblje čorbe ove godine je osvojio Aleksandar Milosavljević iz Grocke sa timom „Alaska koliba“, drugo mesto je osvojio Budislav Nešić iz opštine Erdut u Hrvatskoj, a treće mesto je pripalo Zoranu Đorđeviću iz Begaljice.