Почетна » Jazz у Гроцкој: Милош Чоловић Трио у “Музичкој башти” Центра за културу Гроцка

Jazz у Гроцкој: Милош Чоловић Трио у “Музичкој башти” Центра за културу Гроцка

од admin
0 коментар

Милош Чоловић Трио наступа у петак 17. јуна од 20.3ч у Ранчићевој кући, у оквиру “Музичке баште” Центра за културу Гроцка, а чине га млади музичари, студенти Факултета музичке уметности у Београду (ФМУ).

Трио наступа у саставу: Владан Вељковић, клавир, Милош Чоловић, контрабас, Никола Радојичић, бубњеви.
Главна инспирација за овај бенд је Bill Evans Trio, а велики утицај представља и blue note сцена 60-их година прошлог века. Репертоар чине ауторске композиције, џез стандарди у Евансовим аранжманима и џез композиције из 50-их и 60-их година.

У априлу 2016. године, Милош Чоловић Трио је освојио прву награду на међународном такмичењу „The Best Musical Mind“ (одржаном у Београду и подржаном од стране Берклее Цоллеге оф Мусиц и Соуза Лима – Фацулдаде е Цонсерватóрио Мусицал ин Сао Пауло) у категорији – најбољи ансамбл. Као награда, снимање и објављивање њиховог првог албума десиће се током 2016/2017. године.

*Милош Чоловић (1998) је ученик СМШ “Станковић“ у Београду. Међу музичарима са којима је наступао су: Brad Leali, Oleg Kireyev, Amikam Kimelman, Claus Raible, Steve Fishwick, Јелена Јововић, Ирина Кармарковић, Душан Новаков, Thomas Duvigneau… Милош је басиста Kochetov Quinteta, Max Kochetov Quarteta и Драган Ћалина Триа. Свирао је на Београдском џез фестивалу, Панчевачком џез фестивалу, Belgrade Saxperience фестивалу и Bass Passion фестивалу.

*Владан Вељковић (1995) је студент џез одсека Факултета музичке уметности у Београду. Био је члан Биг Бенда РТС у оквиру којег је свирао са Gregoryem Hutchinsonom и Heinzom von Hermannom. Наступао је са Душко Гојковић Октетом на Musicology  фестивалу. Често свира са својим бендом “Flow Motion“ који изводи његове композције. У различитим поставама је наступао на џез фестивалима у Београду, Нишу, Краљеву и Ваљеву.

*Никола Радојичић (1996) је студент џез одсека Факултета музичке уметности у Београду. Активан је на крагујевачкој и београдској сцени. Сарађивао је са Никола Стајић Триом, Jazzveze и The Kec квинтетом и наступао на фестивалима: Нишвил, Jazzin Festival (Нови Сад) и Blues At The Lake Moubra Festival (Crans Montata, Швајцарска).

 

З. Атић

Можда ти се свиди

Оставите коментар