Почетна » Србију на „Евросонгу“ представља – Вучић (ВИДЕО)

Србију на „Евросонгу“ представља – Вучић (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

РАДИО – телевизија Србије донела је одлуку да Србију на 61. „Песми Евровизије“ представља Сања Вучић ZAA. Сања ће се за наклоност публике и стручног жирија 43 земље Европе и Аустралије борити композицијом „Goodbye“ Иване Петерс, која је и текстописац нумере.

Аранжман потписују – за симфонијски оркестар Иван Илић, диригент Биг бенда РТС-а, a за програминг Урош Марковић.

„Представник Србије на овогодишњем ‘Евросонгу’ изабран је на интерном конкурсу РТС-а. Ове године представљамо једну младу и изузетно талентовану певачицу, чија ће интерпретација и енергија, верујемо, бити изненађење како за домаће, тако и за иностране љубитеље ‘Песме Евровизије’“, открио је Драган Илић, шеф делегације Србије на „Песми Евровизије“.

Одлуку о српском представнику донели су уредници Музичке редакције РТС-а.

Након представљања извођача, у специјалној емисији „Песма Србије за Европу“ гледаоци у Србији и љубитељи „Евросонга“ широм света моћи ће премијерно да чују композицију коју ће Сања Вучић ZAA певати у име Србије у Стокхолму. Емисија је на програму у суботу, 12. марта, у 21 час на РТС 1, и представиће српског извођача, њена интересовања и таленте.

Кроз разговор и музичке нумере гледаоце ће водити најпознатији српски ТВ водитељи, који ће публици представити све најинтересантније чињенице и занимљивости у вези са представником и композицијом.

Србија ће наступити у другом полуфиналу 61. „Песме Евровизије“. Полуфинала су заказана за 10. и 12. мај, док је Велико финале 14. маја у Арени „Глобен“ у Стокхолму, уз директан пренос на РТС-у.

 

БИОГРАФИЈА САЊЕ ВУЧИЋ

Сања Вучић (22) рођена је 8. августа 1993. године у Крушевцу. Музички се образовала од малена на одсецима соло певања, а занимљиво је да су јој и родитељи певачи. Као мала од њих je учила старе народне песме и севдалинке, а деценију и по касније постала је глас спреман да пева Арету Френклин, Бијонсе…

Сања је певала у више бендова (џез, реге, етно), а са хором је наступала у много земаља. Усавршавала се са оперском дивом Катарином Јовановић, која за њу каже да је „важно да остане своја и да сачува своју посебност“.

Студира арапски језик, а препознатљиви је вокал састава „ZAA“ са којима је наступала на свим већим регионалним фестивалима („Егзит“, „Лав фест“, „Нишвил“, „Арсенал фест“…). Са групом „ZAA“ има до сада објављен један албум What about.

Ивана Петерс, ауторка песме Goodbye, којом ће нас Сања представљати на избору за „Песму Евровизије“ каже да ће „морати да обуздавају Сањин глас, јер она може много више од тога што песма захтева“.

Сања Вучић живи у Београду, обожава свој Крушевац и каже да је за њу највећа срамота ако неки део Крушевца није упознала. Сада ће упознати и Стокхолм. Поједини уредници већ Сањину каријеру означавају као „српски сан“ – како неко млад, без икакве протекције, захваљујући свом таленту може да добије шансу живота.

Аутор: РТС

Можда ти се свиди

Оставите коментар