Почетна » НЕ ПРЕДАЈЕ СЕ Ради 16 сати да прехрани децу

НЕ ПРЕДАЈЕ СЕ Ради 16 сати да прехрани децу

од admin
0 коментар

Његова фотографија је потресла Србију. Он је отац двоје деце, од којих је једно тешко болесно. Ради 16 сати дневно и два посла да би прехранио породицу.

Слика која је потресла Србију: Пре подне ради на мешалици, а после подне има други посао
Прича о човеку који је од умора клонуо над џаковима цемента, узимајући кратак предах од напорног посла, проширила се јуче интернетом.

– Посматрао сам га дуго са прозора. Урадио је посао и искористио минут до новог(…) Он ради два посла. Пре подне је на мешалици, а по подне иде на други посао. Мора да заради за супругу и двоје деце. Она је 24 сата дневно са синовима. Један од њих има церебралну парализу и мајка му је константно потребна – написао је Александар Чупић на порталу еВршац.рс.

Несхваћени и остављени као неко ко “није имао среће, ови наши суграђани, боре се како знају и умеју. За новине нису желели да говоре кад им је „Блиц“ јуче понудио.

– Људи и породице попут ових не траже једнократну помоћ, већ да држава промени однос према родитељима тешко болесне деце. Траже третман достојан човека и достојан породице – каже Чупић.

Зато посланици Скупштине Србије треба да донесу нов закон о социјалној помоћи породици, који би изједначио статус родитеља деце са инвалидитетом са статусом неговатеља.

Све што треба да ураде у Министарству рада јесте да извуку из фиоке иницијативу коју тамо затурену држе две године, а испод које је 60.000 потписа. Да у Србији буде мање патње и да он може да се одмори.

Светлана Палић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар