Почетна Локалне вестиБеоград После струје, драће вас и за ОВО?! РАЧУНИ ЗА ВОДУ ВЕЋИ И ДО 120 ОДСТО! Спремите новчанике!

После струје, драће вас и за ОВО?! РАЧУНИ ЗА ВОДУ ВЕЋИ И ДО 120 ОДСТО! Спремите новчанике!

од admin
0 коментар

Због потрошње воде као у летњем периоду, поједине Београђане би наредног месеца могло да сачека непријатно изненађење у виду дупло већих рачуна!

Ледени период који је захватио престоницу, проузроковао је готово свакодневно пуцање цеви, а како би то спречили многи Београђани су, упркос апелима надлежних, током целог дана остављали отворене чесме.

– Домаћинства на периферији Београда имају амбаре, штале, чесме у двориштима… Због бојазни од пуцања цеви, остављају их нон-стоп отворене, како би вода текла и спречила замрзавање – прича Владимир Шобот из “Водовода и канализације”.

С обзиром да је хладан талас кренуо после Божића, Шобот напомиње да се у односу на период пре захлађења, потрошња воде увећала и до 100 одсто!

– На дистрибутивним правцима према периферији града бележимо од 20 до 120 одсто увећану потрошњу воде – каже он.

Управо због тога, становнике Овче, Борче, Крњаче, али и других делова престонице, јануарски рачуни могу баш непријатно изненадити. Са износима већим и до 120 одсто.

На другој страни има и оних који се плаше да им рачуни не буду увећани због пуцања цеви у близини њихових кућа или зграда.

– Вода која се излива из пукнутих цеви не улази у потрошњу грађана, она не пролази кроз њихове водомере. То су уличне цеви и те трошкове сноси ЈКП “Водовод и канализација”.

Иако се потрошња воде мало смањила, из овог предузећа и даље апелују на рационално трошење воде.

– Водоснабдевање није угрожено, али производња је на максимуму и од овога више не може – закључио је Шобот.

ЕКИПЕ „ВОДОВОДА“ РАДЕ У ТРИ СМЕНЕ

Велики број попуцалих цеви не дају “Водоводу” ни минут одмора.

– Прва и друга смена се “преливају”, у сваком тренутку су на терену 22 екипе. Рад се наставља и у трећој смени, радимо и до један сат иза поноћи. Тада морамо да зауставимо машине, јер ипак праве буку – каже Шобот.

Трошење воде на овакав начин, упозорава Шобот, осим што је несавесно је и против закона.

– Законом је забрањено да се одврне славина и да та вода само отиче, без да има неку сврху – тврди Шобот.

Еспресо.рс / Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар