Почетна Локалне вестиБеоград РУПЕ НА САОБРАЋАЈНИЦАМА Возачи из ове општине шаљу убедљиво највише пријава путарима

РУПЕ НА САОБРАЋАЈНИЦАМА Возачи из ове општине шаљу убедљиво највише пријава путарима

од admin
0 коментар

Ударне рупе и оштећења на асфалту због дотрајалости саобраћајнице или неквалитетних радова, осим што могу да оштете возила, могу да буду и прилично небезбедне. Њихов број у Београду уопште није мали, бар ако је судити по пријавама које добија ЈКП „Београд пут“, али и на основу оних објављених на друштвеним мрежама.

Најсвежија је објава да постоји рупа у Улици Краљице Јелене, која је, како то обично бива, праћена коментарима попут „Док цео точак не упадне, они не долазе“, „Добију базен на улици, а жале се“…

 

Они који се не уздају превише у друштвене мреже могу да се пожале и предузећу „Београд пут“. Путари су пре неколико година покренули акцију „Београд без рупа“ и на основу пријава, које подразумевају навођење тачне локације и фотографију оштећења, радници би излазили на терен.

Близу 3.000 пријава добило је ово предузеће због ударних рупа у Београду. Најревноснији су станари Звездаре, док их најмање има на општини Стари град, ако је судити по подацима са сајта овог предузећа.

Тако, по броју пријава предњачи Звездара са 490, док је одмах иза ње Вождовац (429), а на трећем месту је Чукарица (380). Стари град је, чини се, најуређенији јер нема ни 100 пријава.

Према последњој пријави, 3. септембра, ударна рупа је у Улици кнеза Вишеслава на Видиковцу или „удубљење дубине око 10 центиметара и дужине једног метра“, како је описано.

Занимљиво је грађани, ако је судити по доступним подацима, у последњих неколико месеци нису превише заинтересовани за ову акцију покренуту пре неколико година.

Како пријавити рупу?

ЈКП „Београд пут“ ради по налогу Градске дирекције за путеве. Зато је, како је наведено на њиховом званичном сајту, потребно обратити се најпре Дирекцији, лично или преко општине у којој живите на број 330-95-99 или мејлом на инфо@бгсаобрацај.рс

С. Л.    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар