Почетна » Чачак: Преминула и четврта особа дома за старе у Вранићима

Чачак: Преминула и четврта особа дома за старе у Вранићима

од admin
0 коментар

У чачанскоj болници преминула jе и четврта особа коjа jе била корисник Дома за старе „Двоjе“ у Вранићима, потврдио jе jутрос директор те здравствене установе Радослав Mилошевић

У чачанскоj болници преминула jе и четврта особа коjа jе била корисник Дома за старе „Двоjе“ у Вранићима, потврдио jе jутрос Танјугу директор те здравствене установе Радослав Mилошевић.

Према његовим речима, у питању jе стариjа особа коjа jе била раниjе смештена у Дому, али jе због епидемиjе превежена у чачанску болницу.

Mилошевић jе рекао да jе то лице имало симптоме као и остали преминули, а коjи укључуjу грчеве у стомаку, диjареjу.

У Дому за стара лица, од избиjања заразе салмоленом у тоj установи, преминуле су три особе, рекао jе jуче Танјугу начелник чачанске Хитне помоћи Слободан Видоjевић, а Aксентиjе Tошић из чачанског Завода за jавно здравље навео да jе салмонелом заражена 41 особа из Дома старих у Вранићима.

Tошић jе додао да су међу зараженим салмонелом и четири особе из тог дома коjе су смештене на Инфективно одељење Болнице у Чачку.

„Бактериjа салмонеле изолована jе у лабораториjски обрађеним узорцима тих особа, а jасниjа слика биће позната у понедељак, када ће бити готове анализе хране и воде“, рекао jе Tошић.

Oн jе тада навео да су у болницу примљене jош три особе из Дома у Вранићима, са сличним симптомима.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар