Почетна » Директори у Гроцкој у кампањи за дочек Вучића

Директори у Гроцкој у кампањи за дочек Вучића

Да ли је почела функционерска кампања?

од Жељко Маторчевић
1 коментар
Све је спремно за сутрашњи дочек председника Александра Вучића. 🇷🇸
Велики митинг подршке одржаће се у Калуђерици, на платоу иза Дома здравља са почетком од 17:30 часова.
Видимо се!

Овако гласи саопштење СНС-а Гроцка на друштвеној мрежи Фејсбук, уз пропратне фотографије са састанка овог одбора.

Фото: Принт скрин

 

Директори јавних преузећа и установа у Гроцкој у претходном периоду су заузети страначким активностима, те немају довољно времена за изјаве. На објављеним фотографијама СНС-а Гроцка, могу се видети управо директори јавних предузећа и установа. Према сазнањима Жиг инфа, за посету Александра Вучића у Калуђерици, постоји одређена квота за свако насеље из ГО Гроцка.

Директор водововда, Мирко добријевић (обележен црном бојом) и директор ЈП За развој Гроцке, Борко Бали (ибележен плавом бојом)

Директор Еко Гроцка, Миленко Буквић (обележен плавомбојом) и директор ЈП Пијаце и зеленило, Дејан Миланковић, (обележен црном бојом)

По закону о јавним предузећима, члану 49 наводи се да директор крши своје дужности нарочито ако обавља активности везане за промоцију политичких странака, као и за изборну кампању у радно време.

Фото: Принт скрин

Иначе, функционерска кампања означава активности јавних функционера у предизборном периоду, које се приказују као њихов „редован рад“, а суштински су део политичке промоције. Медији о овим активностима извештавају у информативном програму, ван блокова који се односе на представљање странака, наводи Транспарентност Србија. На тај начин партије са којима бирачи идентификују функционере добијају додатну промоцију и у квантитативном и квалитативном смислу – извештаји о „функционерској кампањи“ се пласирају у контексту „објективног извештавања“.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

1 коментар

Komsija 22 марта, 2022 - 20:44

I naravno Meda glavni mag opstine Grocke

Понови

Оставите коментар

eleven + eight =