Почетна » Дизање пулса уз помоћ Симоновића

Дизање пулса уз помоћ Симоновића

од admin
0 коментар
simizj2

Искључења струје, канализације, воде и још доста сличних притисака над новинарима Жиг Инфа, колико год да су била психички тешка испоставиће се касније као  „олакшавајуће околности“. Јер су касније уследили, покушаји убиства који нису имали на срећу жртве, а на несрећу нападача и налогодавца, испуњен циљ. Завршило се вишедневним лежањем у болници због наношења тежих телесних повреда са операционим захватом, као и паљењем куће у којој само сплетом околности није било жртава.

Вест о нападима на новинаре Жиг Инфа обишла је свет. Пре ових бруталних напада, ретки су медији који су били „храбри“ да објаве разне злоупотребе у ГО Гроцка.

Након што се у свету прочуло о нападу локалног моћника на новинаре локалног портала, они који су избегавали вести из Гроцке почели су да пишу о „бахатом председнику“. За то време локални радио Пулс из Гроцке пуштао је само музику и повремено  интервјуисао тадашњег председника Општине Гроцка Драгољуба Симоновића. У тим интервјуима нигде питања о нападу на новинаре.

 

 

Завршио је Симоновић у притвору  да би затим  у сатиричној рубрици нашег портала настала песма „Збогом Симо“. Песму коју локални радио никада није хтео да пусти, а тражена је као музичка жеља.

Спот који је направљен за ову песму избрисан је почетком ове године без икаквог образложења и дозволе, од стране лица који је врло брзо прешло да сарађује са власником радија Пулс. Пре тога то лице је имало блиске контакте са Драгољубом Симоновићем, према сопственом признању.

Данашњи двојац  радија Пулс користи све могуће начине да укаља новинаре Жиг Инфа. Лажно оптужујући да се Жиг инфо продао СНС -у. Износећи  спиновања и измишљотине сличне она с којима су се новинари Жиг Инфа сусретали претходних година.

simizj2

На недавно одржаној седници Скупштине ГО Гроцка, власник радија Пулс отворено прича о некаквој нервози новинара Жиг инфа, због наводно високе температуре, односно због објављених неистина на Жиг инфу.

stefizja5

Интересантно  да је више одборника имало повишену температуру због мерног инструмента обезбеђења, али се власник радија Пулс „окомио“ баш на новинара Жиг инфа.

Из неког разлога, власнику радија Пулс новоизабрана председница Скупштине ГО Гроцка одмах након завршене седнице даје изјаву, док онима који су се, како кажу из радија Пулс, продали напредњацима, саопштења се не дају. Радио Пулс, којем је дата изјава, ниједног тренутка није указао ни трунку подршке Жиг инфу, односно било какав вид протеста због тога што се челници ГО Гроцка не опходе према свима исто.

 

Оно што је познато редакцији Жиг инфа јесте да је власник радија Пулс  члан СНС-а, као и да је био и остао у добрим односима са фамилијом Симоновић. И данас можете чути на радију Пулс рекламу за једну од Симоновићевих фирми. Поред  фамилије Симоновић, у добрим односима је и са Симоновићем сарадницима. Минимум двоје од њих запослено је у предузећу Еко Гроцка.

Након дефинитивног пада Симоновића, предузеће Еко Гроцка почело је полако да се ослобађа Симоновићевих штетних трансакција, о којима је Жиг инфо више година писао.

Последњи случај, који смо јавно објавили, јесте податак да је Еко Гроцка дошла у сукоб са фирмом сина Драгољуба Симоновића у хангарима ПКБ-а у Болечу. Тада је Симоновићева фирма тражила да Еко Гроцка уплати закуп складишта које, правно гледано, није могло да се изнајмљује.

 Више- ОВДЕ

 Убрзо након тога, радио Пулс који ни данас не сме да пусти песму „Збогом Симо“, а један њихов радник исту обрисао и нанео непроцењиву штету порталу Жиг инфо, одједном креће да открива некакве малверзације око предузећа Еко Гроцка. У свом обраћању јавности, власник радија Пулс наводи да ће се  код њих чути и оно о чему не смеју да пишу ни независни портали у Гроцкој.

Поново се повећава број разних коментара и саопштења на друштвеним мрежама искључиво зарад компромитовања новинара Жиг инфа. Не бирајући методе омаловажавања новинара, осим писања на друштвеним мрежама, упућују се  многобројни позиви челним људима опозиционих странака, где се новинари Жиг инфа представљају као продужене руке СНС- а.

Тако радио Пулс, односно власник тог радија Стефан Радић, пушта у етар, претежно викендом јер тада не раде регулаторна тела, снимак са тешким оптужбама које су усмерене на Еко Гроцку и „помало на независне портале“.

 

Затим, након изношења некаквих информација без приказивања конкретних доказа, власник радија Пулс добија позив од женске особе, наводно ћерке лица о којем је износио податке.

У снимку који је пуштен такође у етар, између осталог, власник радија Пулс наводи да он позив види као претњу и  наводни страх јер се зна шта је фамилија те жене (не наводи презиме Симоновић, а жена је од фамилије Бугарчић) нанела новинарима у претходном периоду, од пребијања до паљења куће. Као што је малопре наведено, једини новинари који су претучени и којима је запаљена кућа јесу новинари Жиг инфа. Исти они новинари које власник радио Пулса омаловажава и наводи да нису независни..

 

Што се тиче новинара Жиг инфа, једина фамилија с којом смо имали проблема јесте фамилија бившег председника Општине Гроцка , Драгољуба Симоновића.

Суштина је да Милош Бугарчић, један од директора Еко Гроцка, јесте рођак Драгољуба Симоновића. Такође, исти Бугарчић је био у подршци „Симоновића“ испред зграде општине Гроцка 20 марта 2019 .године, када је на безобразан начин вређао новинаре Жиг инфа.

 

ВИШЕ ОВДЕ

 

Све време је Жиг инфо писао о томе, док је на радио Пулсу ишла музика.

Данас, након што је Еко Гроцка затворила доста финансијских токова Симоновићима, радио Пулс креће у кампању нечега што је већ откривено. Али ни данас се у свему не спомиње Симоновић, већ само Бугарчић.

Према сазнањима Жиг инфа, Милош Бугарчић је у свађи са Драгољубом Симоновићем и врло је интересантно да је радио Пулс тек сада кренуо са некаквим саопштењима о пословању Еко Гроцке.

Мишљење аутора овог текста је то да је све ово борба зарад преузимања неких финансијских токова. Истих оних које је Симоновић имао. Информације које пласира власник радио Пулса су такве да потичу управо из режије Симоновићевих људи.

Новинари Жиг инфа засигурно осуђују позив дотичне особе власнику радија Пулс, али такође и упозоравају на горе изнете чињенице што се тиче радија Пулс.

Особа која је позвала власника радио Пулса није требала да обави позив, осим ако није био у својству деманта. С друге стране, снимак који је пуштен у етар од стране власника радио Пулса  је монтиран, те се не чују одређене конкретне претње насиљем, осим инсинуације самог власника да су му исте упућене.

Првенствено је лицемерно позивати се на новинаре Жиг инфа (паљење куће и сл.) а претходно су вам константна сметња због свог писања, толика да их јавно прозивате. Хвала, таква подршка није потребна, или је можда боље завршити метафоричким цитатом једног од новинара Жиг инфа „нит је мој циркус, нит су моји мајмуни“, само мајмуни су изашли из циркуса те их тамо треба вратити.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар

2 × four =