Почетна » Грађани питају, власт ћути: Ко ће санирати потопљено школско двориште у Калуђерици?

Грађани питају, власт ћути: Ко ће санирати потопљено школско двориште у Калуђерици?

Непознаница

од Жељко Маторчевић
0 коментар

4. децембра 2022. године, испред ГО Гроцка било је најављено отварање клизалишта за најмлађе у Калуђерици, у ОШ „Алекса Шантић“.

Међутим, да се клизалиште неће отворити тог четвртог децембра, било је познато већ у раним поподневним сатима истог дана. „Наша прича“, како се од недавно рекламирају представници ГО Гроцка се заправо претворила у прави фијаско. За клизалиште које је планирано да се постави у овој Основној школи у Калуђерици било је потребно неколико дана да би се створила ледена подлога. Онај који је све то организовао, предвидео је овај податак, те је заказао отварање клизалишта за тај 4. децембар.

Упркос су била бројна упозорења да се клизалиште неће заледити у заданом року и да је најбоље отварање одложити,  председник Гроцке је одлучио да ће свечаног отварања бити.  Тако је тог четвртог децембра у Калуђерици свечано отворено клизалиште које ће прорадити тек пар дана после.

Фијаско са постављањем клизалишта, претворио се и у фијаско уклањања истог.

Пре два дана, место на којем је било постављено клизалиште, изгледало је овако:

Мештани Калуђерице, а поготово родитељи чија деца похађају ову Основну школу, имају само речи замерке.

 • Доста нам је пљачкања ове општине од стране разних „угледних“ мештана, партијских ортака и сличних. Паре се расипајум а проблеми који треба да се решавају стоје и чекају, кажу мештани који су контактирали Жиг инфо.

Нас су конктактирали јер, како додају, имају пар питања око клизалишта, на које не добијају одговоре.

 • Ко је извођач радова (постављања и рушења објекта) и како је прошао тендер?
  *Да ли расклапање подразумева и склањање смећа или тиме треба да се баве родитељи деце која се ту играју? (Слике у прилогу)
  *Постројење које је одржавало лед је радило 24/7 више од 2 месеца. Коме је испостављен рачун за струју? Која потрошња је у питању?
  *Ко је приходовао и колико од продаје карата за коришћење клизалишта (постојао је комерцијални термин који се наплаћивао 200 дин по започетом сату)?
  *Ко плаћа рачун за воду која се користила за отапање леда, црева су вучена са хидранта из дворишта вртића?
  *Ко ће санирати потопљено школско двориште и о чијем трошку?, упитали су мештани Калуђерице.

Иста ова питања упитао је и Жиг инфо надлежне у ГО Гроцка. Међутим, и нама је „стигао“  исти одговор као и мештанима Калуђерице, односно на питања надлежни нису одговорили.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар