Почетна » Како је председник Гроцке „предводио“ упад на туђи посед и покушао утицајем да преотме земљиште (ВИДЕО)

Како је председник Гроцке „предводио“ упад на туђи посед и покушао утицајем да преотме земљиште (ВИДЕО)

Фудбалски терен у Пударцима и показатељ једне власти

од Жиг Инфо
0 коментар

Овај текст није лични сукоб, јер истог више нема. Ове је само истинита прича за коју јавност треба да зна, јер је она показатељ шта данашња власт, у име Вучића и партије све може. А може, изгледа, да вам отима имање или изравња орање.

Детаљи овде нису битни, јер би изношењем истих сматрали да је то једнострано мишљење. Свакако мрзитељи и даље не би веровали у исте, док би други свакако ликовали против власти. Ово је само једна сурова реалност у којој  је један обичан човек, покушава да се избори за право на сопствено земљиште.

Прича је настала на једном делу фудбалског терена у Пударцима који никада није био у власништву општине, града или неке друге државне институције, већ је од самог настанка, искључиво у приватном власништву. Прича је ескалирала оног момента када се сазнало да председник ФК Пударци, фудбалски терен који није у власништву истоименог клуба, користи искључиво за приватне сврхе. Његова бахатост ишла је толико далеко да ни предшколцима, чије се просторије налазе тик уз терен, није дозвољавао коришћење истог.

Две године је константно упозораван да се налази на приватном поседу, али узалуд, тренер ФК „Пударци“, Миломир Недељковић их је игнорисао. Затим је уследила логична рекација власника. Омеђио је свој део, геометар је означио црвеним кочићима имање. Међутим, пар дана касније неко је исте уклонио.

Ту сада долази до расплета приче у којој је умешан председник ГО Гроцка, Драган Пантелић. Наиме, према тврдњама појединих фудбалера ФК Пударци, уклањање кочића које је поставио геометар дошло је по савету председника ГО Гроцка. Такође, према истим тврдњама, у саветима председнику ФК „Пударци“, Миломиру Недељковићу познатијем као Миле Антин, помагао је и радник комесеријата за избеглице ГО Гроцка, Драган Матејић познатији као Бата Кравата.

Након што су уклоњени кочићи, како би заштитили своју парцелу, породица у чијем је власништву парцела, узорала је пар бразди. Истог дана, уз помоћ председника Гроцке, Драгана Пантелића- Панте, председник ФК „Пударци“ Миломир Недељковић је са сином Бојаном и још пар лица, бразде изравњао са механизацијом. Успутно, да би доказали своју силу, сликали су се колективно и фотографије су послате на једну од вибер СНС група.

Бахатост је била толика, да су и на суседној парцели, која је од истог власника, утоваривачем ископали канал а затим поставили ограду, како се не би могло приступити парцели коју су сада они, формално против правно преузели:

Истог дана председник ФК „Пударци“, саопштава играчима,  да ће утакмица бити одиграна на фудбалском терену, као и да је све средио како би се иста одиграла. Споменуо је, између осталога, и да ће се власнику забранити прилаз његовој парцели, односно да ће из Катанићеве (Друго основно јавно тужилаштво) добити „папир“ да утакмица мора да се одигра на фудбалском терену. Према речима појединих фудбалера, овај папир је обећан од председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића.

Ипак, не опуштајући се,  из клуба ФК „Пударци“   је од тог тренутка организована даноноћна стража у њиховим просторијама, како се власник не би поново појавио и покушао поново да заштити своју парцелу. У току ноћи, у просторијама ФК Пударци, дежурао је Предраг Маторчевић, познатији као Лале Петлић који је дочекао ујутру породицу која је дошла да покуша, да заштити своје имање.

Уследиле су претње, упозорења, позвана је и полиција али онај који себе сматра да је „бог и батина“ клуба, односно председник ФК „Пударци“ се није појавио. Оставио је своје саиграче на цедилу.

Оно што највише забрињава у целој овој причи јесте понашање садашњег председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића- Панте. Наиме, Пантелић тврди да није учествовао у било каквој помоћи фудбалерима, нити је давао било какве савете. Његове тврдње иду дотле да је спреман да се закуне у своју породицу, ако треба, да је рекао свима да неће да се меша. Ипак, фудбалери тврде другачије, односно да је на лицу места када је извршен упад на приватан посед био присутан и председник Гроцке, који је обезбедио механизацију како би се терен изравњао. Послушајте једног од оних који су и сами били сведоци. У питању је стоматолог Саша Маторчевић који је у клубу ФК „Пударци“ лекар за време утакмица:

 

О овим дешавањима полиција је упозната. За све време поступања, када га је било, поступала је коректно. Међутим, у целој причи долази се до још једног фрапантног податка. На овакве случајеве полиција је немоћна. Она може само да интервенише уколико дође до сукоба, а за све остало подносе се приватне тужбе. Док суђења трају, обичан човек дочекаће дубоку старост, ако уоште од стреса и преживи нападе који су константни од присталица режима који подржавају овакав чин одузимања приватне својине и који ће вас нападати на друштвеним мрежама.

Повереник СНС-а за Гроцку Андрија Чупковић такође не реагује на понашање његовог чланства предвођеног председником Гроцке, што није запањујуће. Гроцка је већ одавно позната по бившем председнику Гроцке, такође напредњаку Драгољубу Симоновићу који је осумњичен као налогодавац за паљење куће новинара Јовановића, и у чије време се десило пребијање новинара.

Поруку коју шаље данашња власт у Гроцкој је јасна. У име Вучића и партије све се може и мора. Јер, ако они кажу да је ваше земљиште њихово, мораћете то да прихватите. Ако не прихватите, а притом сте и обичан смртник, проћи ћете још и горе него имање ове породице у Пударцима. Да је власт присутна у свим сверама живота, најбоље описију и висећи банери са натписом „Александар Вучић-зеједно можемо све…“ који су постављени противправно у свакој Месној заједници у Гроцкој, чисто да вас подсете да су они ту и надгледају сваки сегмент вашег живота…

 

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар