Почетна » Калуђерица: Канализација тече и главном улицом

Калуђерица: Канализација тече и главном улицом

од admin
0 коментар

Житељи улица Војводе Степе Степановића и 29. новембра се данима боре са фекалним водама због оштећених цеви. Комунална инспекција Гроцка нема коме да упути пријаву

СТАНОВНИЦИ улица Војводе Степе Степановића и 29. новембра у Калуђерици, дуже од пет дана муче муку са канализацијом која се слива овим улицама. Проблем је настао када је дошло до загушења на интерној канализационој мрежи, коју су мештани сами градили, а коју нико није прихватио да одржава.

Фекалије се из улице 29. новембра сливају на главну улицу којом саобраћа линија градског превоза, а непријатан смрад данима гуши становнике овог дела града.

– Цури већ данима, трудимо се да избегнемо и да не газимо, али фекалије су на све стране – истиче Милан Јовановић, становник Калуђерице. – Друга могућност не постоји, деца на путу до школе морају да прођу главном улицом, ми до посла такође, а нико не предузима ништа да се проблем реши.

Службе које се баве одржавањем и отпушавањем канализационих отвора нису желеле да се упуштају у овај посао јер детаљан план где су цеви постављене не постоји.

– Добили смо пријаве грађана, изашли на терен, али пријаву немамо коме да напишемо, јер нико није предузео одговорност за одржавање – истичу из Комуналне инспекције Општине Гроцка. – Инспекција на терену тренутно пописује становнике који су се прикључили на интерну канализациону мрежу, како би заједничким снагама преузели одговорност и санирали проблем.

Како „Новости“ незванично сазнају, мештани су се синоћ окупили како би се договорили о будућим потезима.

КВАРОВИ

КАНАЛИЗАЦИОНА катастрофа мештане Калуђерице задесила је прошле године када су се фекалије, приликом санације водоводних цеви, на углу улица Жељка Миливојевића и Војводе Степе Степановића, излиле у водоводне цеви.

Мештани су дуже од недељу дана били без воде док се квар није санирао.

ИЗВОР: ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

Ј. Динчић

ФОТО: ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар