Почетна » Нисам ни знао да у мојој улици у Болечу постоји солитер од 32 гласача

Нисам ни знао да у мојој улици у Болечу постоји солитер од 32 гласача

Нелогичност у бирачким списковима

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Када је објављен бирачки списак са тачним бројем гласача који су имали право гласа на децембарским изборима прошле године на територији ГО Гроцка, делује да се остварује све оно у шта се сумњало а тиче се „ажурности“.

Да нешто није у реду са бирачким списком на територији ГО Гроцка, потврдио је својом изјавом и локални одборник СНС-а у Гроцкој, Мирољуб Радојевић.

Локални одборник СНС-а из Гроцке потврдио неправилности у бирачком списку

Након пронађеног објекта од 63. квадрата у Гроцкој на којем, према бирачком списку, постоји 41. бирач, мештанин насеља Болеч пронашао је у свом крају, како је он то сам навео, „солитер“ од 32 гласача.

Према бирачком списку и катастру, у овој кући од 63 квадрата у Гроцкој живи 41 гласач

Наиме, према бирачком списку у децембру 2023. године у улици Четвртог јула број 17 пријављено је 32 гласача.

И то можда не би било неубичајено, да комшија из те улице каже да је немогуће да у његовој улици „постоји солитер“ са толико гласача.

Оно што је „са лица места“ јесте да на броју 17. у споменутој улици има две породичне куће. У једној живе три особе, у другој две. Комшије кажу да у ове две куће, зна се, гласа се за СНС.

Подсетимо, председник Вучић, одговарајући на критике из међународних институција, изјавио је да су децембарски избори “били најпоштенији у историји Србије”. Уједно стижу и одговори на критике „о исправности бирачког списка“ од стране надлежног министарства и функционера, како имамо „најажурнији бирачки списак икада“.

 

ЕЖИ

Насловна фотографија: Илустрација

Можда ти се свиди

Оставите коментар