Почетна » Одржана 16. седница СГО Гроцка: Нови помоћник председника и баш се доктор разуме у безбедност

Одржана 16. седница СГО Гроцка: Нови помоћник председника и баш се доктор разуме у безбедност

Извештај са Скупштине

од Жељко Маторчевић
1 коментар

Данас је у Великој сали СГО Гроцка, одржана 16. по реду седница ове локалне самоуправе. Уместо претходно најављених пет тачака, Дневни ред је проширен за још три.

Секретарка Скупштине, Биљана Марковић се на почетку седнице, извинила присутнима због грешака које су настале приликом прављења записника са прошле 15. седнице СГО Гроцка (потписана бивша председница Скупштине, уместо садашње, прим. аут.), као и због изостављања тачке „разно“.

Председавајућа Скупштине, Весна Дамњановић је зато предложила да се Дневни ред данашње седнице прошири за три тачке, прва за изостављену тачку „разно“, друга за престанак одборничког мандата Игору Пантелићу из редова социјалиста, док би трећа додата тачка била именовање новог одборника из исте партије.

Наиме, Игор Пантелић из Пудараца, дојучерашњи одборник СПС-а, добио је место помоћника председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића. Оба Пантелића су из места Пударци, и у родбинским су односима.

Када је усвојен нови Дневни ред, дата је пауза од 15. минута, како би заседала Административна комисија.

Након паузе кренуло се у разматрање по тачкама Дневног реда. Центар за културу Гроцка је добио нову, стару директорку Зорицу Атић. Председник Гроцке, односно његови сарадници су „обелоданили“ да се ради на Генералном урбанистичком плану за „југ општине“.

Највише расправе донела је тачка „разно“. Одборник Блажо Стојановић је поново упитао шта је са пројектима који су започети одавно, а за које је дато више пута обећање да ће бити завршени, као што је Спортска хала у Гроцкој, водовод у Ритопеку и слично.

Председник Гроцке, Драган Пантелић је, слично као и на претходним седницама, образлагао зашто се још није завршило обећано и поново најавио „инфраструктурне пројекте које у Гроцкој нису виђене у претходних 25 година“.

Иако у коалицији са СНС-ом, одборник Др Ђорђе Станојевић из СПС-а, био је највише критичан према актуелној већини. Упитао је Станојевић зашто се општина не потруди да мало афирмише оне који имају по троје и више деце, а не да се помоћ додељује само пензионерима. Указао је Станојевић поново и на проблем раскрснице у Гроцкој (код Трскаре). Како је рекао Станојевић, он се баш пита који је инжињер допустио да се онаква раскрсница измени.

А због раскрснице, одборник Блажо Стојановић поново је изашао за говорницом. Његовом колеги одговорио је да доктори нису ти који треба да знају о безбедности раскрснице, као и да је он заслужан за исту. Јер, како каже Стојановић, он се потрудио да сви који похађају наставу у Ауто школи у Гроцкој, имају услове за полагање у овом месту.

На његову изјаву, Др Станојевић је одговорио да он и не каже да су доктори стручњаци за раскрснице, али да стоји иза тога да је ова у Гроцкој небезбедна. Такође, рекао је Станојевић, да и он жели да постоји могућност се полаже у Гроцкој, али да постоји више места где је оваква раскрсница могла да се уради и да буде безбедна.

Детаљније у видео прилогу:

 

ЕЖИ

 

 

Можда ти се свиди

1 коментар

Nina 19 јануара, 2023 - 08:29

Nasao je ko ce da im bude sekretar opstine.
Zena koja je udata za coveka koji je na robiji.
Koji je u zatvoru.
Uzas i sramota.Kuda ide ovaj svet.

Понови

Оставите коментар