Почетна » Општинско Веће и даље затворено за новинаре Жиг инфа

Општинско Веће и даље затворено за новинаре Жиг инфа

Не поступају по Пословнику

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Данас је одржана седница Већа ГО Гроцка, међутим, и данашња седница је била затворена за јавност, односно позив и материјал за ову седницу нису достављени, у складу са Пословником, новинарима Жиг инфа.

Подсетимо се , седнице Већа, према усвојеном Пословнику о раду требало би да буду јавне. У члану 15. Пословника о раду седница Већа, наводи се да материјал и позив за седнице, између осталога, треба да се достави и медијима ( Жиг инфу, прим. аут.). Међутим, материјал и позив за седнице Већа ГО Гроцка не да се не доставља, него и када новинари Жиг инфа желе да присуствују „јавним седницама“ овог тела, оне се затварају за јавност без Законског образложења. Шта више, челни људи у ГО Гроцка признају да се седнице Већа затварају за јавност управо због присуства новинара Жиг инфа.

Медијски центар Жиг инфо је уредно обавестио председника ГО Гроцка и Већа, Драгана Пантелића као и секретарку Биљану Марковић за поступање по Пословнику, односно да је потребно да нам достављају материјал и позив за седнице:

Међутим, новинари Жиг инфа и даље се не позивају на седнице Већа ГО Гроцка.

Према сазнањима Жиг инфа, данас се на већу гласало за преусмеравање буџетских средстава, добијених од града Београда за Спортску халу и остале инвестиције.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар