Почетна » Троипосатна седница у Гроцкој донела нову председницу, заменицу и стара обећања

Троипосатна седница у Гроцкој донела нову председницу, заменицу и стара обећања

Извештај са 15. по реду седнице СГО Гроцка

од Жиг Инфо
0 коментар

15. по реду седница СГО Гроцка одржана је данас и трајала је три и по сата. Осим старих обећања и најава, данашња седница донела је, оно што је Жиг инфо раније и најавио, а то је нову председницу Скупштине, као и заменицу председника општине.

Наиме, на данашњој седници СГО Гроцка, председавајућа председница Скупштине, Душица Мемаровић предложена је на  предлог председника Драгана Пантелића, за место његовог заменика. Пре тога, констатована је оставка заменика Дејана Влашковића. Тајним гласањем, да Мемаровићка буде заменица председника ГО Гроцка, за је гласало 29 одборника.  На Мемаровићкино место, на предлог СНС-а, предложена је Весна Дамњановић. Тајним гласањем за Дамњановићкин избор гласало је 26. одборника. Затим је настала пауза у раду седнице СГО Гроцка, како би административна комисија вратила мандат одборнику Дејану Влашковићу, наводно на његов захтев.

Иначе, пре одабира заменице председника ГО Гроцка, председник Драган Пантелић опростио се од старог заменика са речима највише хвале, братског и пријатељског речника. Такође је најавио да ће Влашковић бити и даље у његовом тиму, без обзира што више није заменик. Остаје непознато како ће Влашковић наставити да ради у тиму, с обзиром да је његова оставка поднета из приватних, здравствених разлога.

Данашња седница односила се највише на ребаланс буџета. Одборници су обиман материјал добили у петак поподне и како су поједини и сами изјавили, за то време немогуће га је детаљно погледати.

Власт на челу са председником Гроцке говорила је исто оно што и у претходних десетак година, поготово у последњем двогодишњем мандату. Поново је било најава за изградњу Амбуланте у Винчи, водовода у Ритопеку, вртића и сличних обећања.

Одборница Заветника, Бојана Букумировић је изјавила да је просто невероватно да за превоз школске деце на територији ГО Гроцка одлази око 2 000 евра дневно. Како је још додала, једнодневни износ је довољан да се оде до Катара, а не да се само превозе деца до школа.

Председник ГО Гроцка, Драган Пантелић је демантовао Букумировићки да је превоз прескуп, већ да је та сума за 11 аутобуса дневно.

Одборник Блажо Стојановић, више пута је затражио да му се конкретно одговори када ће бити завршени већ започети пројекти. Како је истакао Стојановић, он не жели да се бави некаквим табелама него конкретним чињеницама, те зато жели да чује када ће бити завршено најављено, а не само да је „у плану“.

Одборник Ђорђе Станојевић, критиковао је чињеницу да нико из ГО Гроцка не чини ништа, како би ова општина била боље место за живот. Како је и сам одборник у градској Скупштини, рекао је да има безброј примера да остале општине траже од града за одређене пројекте, или проширење улица и да им се захтев испуни. С друге стране, каже Станојевић, из Гроцке нико није затражено ништа и додао да оно мало што се ради на северу општине, а тиче се инфраструктуре, јесте искључиво на захтев спалионице у Винчи, која је у приватном власништву.

Директори јавних предузећа у Гроцкој образлагали су ребаланс за своја предузећа. Такође, донета је и одлука да се породиљама са територије ГО Гроцка додељује једнократна помоћ од 10 000 динара. Овај предлог је критиковала одборница Заветника јер, према њеним речима, то је срамно мали износ који једва покрива износ за пелене за два месеца. Ипак, додала је Букумировићка, она ће гласати за тај предлог, јер има оних родитеља којима ће значити и тај износ.

Детаљније у видео прилогу:

ЕЖИ

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар