Почетна » Већник за спорт видео на Жиг инфу да је гласао да се паре од Спортске хале преусмере на путеве, иако је Вучић обећао другачије

Већник за спорт видео на Жиг инфу да је гласао да се паре од Спортске хале преусмере на путеве, иако је Вучић обећао другачије

Милош Јанковић исказао отворено незадовољство

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Члан већа за спорт у ГО Гроцка, Милош Јанковић, тек када је прочитао вест на нашем порталу, схватио је да је гласао да се новац који је намењен за изградњу Спортске хале преусмери за „посипање атарских и других некатегорисаних путева“.

Подсетимо се, у петак 12 маја 2023. године, на хитној телефонској седници Општинског већа, а на предлог председника ГО Гроцка, од средстава намењених за изградњу Спортске хале одлучено је да 100 000 000 (сто милиона) динара буде пребачено за „посипање атарских и других некатегорисаних путева“.

Тек када је текст изашао већник за спорт у ГО Гроцка, схватио је заправо за шта је гласао.

Према сазнањима Жиг инфа, у току јучерашњег дана Јанковић је затражио објашњење на вибер групи, која служи за одржавање седница Већа. Према преписци коју смо имали на увид, председник ГО Гроцка је раније убеђивао Јанковића и остале, да се неће преусмерити новац од изградње Спортске хале и да су то само приче које се сервирају. Међутим, Јанковић је после писања Жиг инфа детаљније прочитао за шта је гласао и утврдио, како је и сам навео на вибер групи, да ипак то нису само приче и писање Жиг инфа, већ је то истина.

Покушао је затим председник ГО Гроцка, Драган Пантелић да „испегла“ ствари, те је дао образложење да су пројекти за Спортску халу застарели, да морају да се раде нови, и да док се не ураде исти, преусмериће овај наменски новац.

Секретар скупштинских послова, Биљана Марковић, такође на тој вибер групи, рекла је да је Комисија претходно донела већ одлуку, тако да на Већу није се морало ни гласати. Међутим, према речима појединих чланова Комисије, седница на којем је донета, наводна одлука да се наменска средства преусмере, никада није ни одржана.

Због свега тога, већник Јанковић решио је да изађе из вибер групе, а пре тога је обавестио све већнике да он више неће учествовати у такозваним телефонским седницама.

Према информацијама Жиг инфа, у претходна два дана дошло је раскола између више већника и председника ГО Гроцка, управо због овог гласања. Тек након што је изашао текст на Жиг инфу, већници из Гроцке почели су да исказују своје незадовољство. Једини који нису гласали за ову одлуку јесу социјалисти. Међутим, њихово гласање није било противно, већ већница из ове партије није могла да присуствује овој телефонској седници.

Подсетимо се, на Богојављење 2022. године, током манифестације „Пливање за Часни крст“, председник ГО Гроцка, Драган Пантелић је свим присутнима поручио да је лично председник Србије, Александар Вучић одобрио средства за изградњу Спортске хале у Гроцкој и да ће радови бити започети у марту исте године.

Почетком ове године, председник ГО Гроцка, Драган Пантелић изјавио је да су обезбеђена средства у износу од 350 милиона динара са Спортску халу у Гроцкој и да се очекује да ће она бити ускоро завршена.

Демократе због мањег скандала распустили Скупштину у Гроцкој

Представници Српске напредне странке, од како су дошли на власт у Гроцкој понављају да се је за време бивших било много горе и да се више крало. Реалност ипак показује нешто друго.

Наиме, 2009. године, медији су пренели информацију да Гроцка мора да врати граду 25 милиона динара намењених изградњи спортске хале на обали Дунава. Од новца за халу, како је писано, узето је пет милиона за куповину новог општинског аутомобила.

У Општини су тада признали да су позајмили овај новац, али су га касније од других општинских прихода вратили у наменску суму. Тадашњи председник општине, Зоран Јовановић тврдио је да им је нови аутомобил био неопходан, јер од девет колико Општина има, само су два била исправна.

Тадашња власт у Београду одлучила је да због оваквог ненаменског трошења разреши власт у Гроцкој.

Данас, код напредњака узимати ненаменска средства, постало је свакодневница. Како ствари данас стоје, грочански напредњаци погазиће и речи свог председника Александра Вучића, под чијим именом су и освојили власт. Јер, обећао је Вучић још у јануару прошле године грочанима халу, барем је тако председник Гроцке рекао, а од обећања добиће посипање атарских путева. Уосталом то је једино, чини се, што локална власт и ради у Гроцкој.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар