Почетна » ХОРОР У ЛЕСКОВЦУ: СТАРАЦ УМИРАО У СТРАШНИМ МУКАМА, медицинска сестра га ГУРАЛА У ТАКСИ уместо да му помогне!

ХОРОР У ЛЕСКОВЦУ: СТАРАЦ УМИРАО У СТРАШНИМ МУКАМА, медицинска сестра га ГУРАЛА У ТАКСИ уместо да му помогне!

од admin
0 коментар

– Човек је пола пута урлао од болова када је одједном изгубио свест. Ја у паници појачавам гас до ургентног где га медицински техничар преузима и каже „ништа му није, жив је“… – написао је таксиста

Старији човек је преминуо јуче у Ургентном центру у Лесковцу, а његовој смрти претходила је невероватна драма која прети да баци велику љагу на здравствени систем Србије.

Наиме, како пише Југмедиа, несрећног човека под јаким боловима је угурала у такси медицинска сестра из Зрдравствене станице број 2 и послала у Ургентни центар, уместо да му укаже помоћ док се за нејгов превоз не обезбеди санитетско возило.

Таксиста који је возио старца написао је следећи пост на Фејсбуку:

– Данас преподне добијам позив за Здравствену станицу број 2. Долазим на локацију и излази медицинска сестра која ми буквално угурава старијег човека у тешким боловима у такси и каже: „вози на ургентни“, и одлази… Човек је пола пута урлао од болова када је одједном изгубио свест. Ја у паници појачавам гас до ургентног где га медицински техничар преузима и каже „ништа му није, жив је“… Малопре сазнајем да је човек изгубио живот… Још горе је што сам чуо обавештење да је човек умро у колима, што није истина – написао је таксиста Никола Станојковић, уз питање да ли ће за немар здравствених радника у овом граду напокон неко одговарати.

Начелник Ургентног центра Миодраг Стојковић рекао је да је човек до њих стигао полу-мртав.

– Урадили смо све што смо могли. Реанимирали смо га, али узалуд. Човек је преминуо. Да је остао у таксију још два минута, сигурно би умро још у колима. О узроцима смрти може тренутно само да се нагађа. Само обдукција може да их потврди – рекао је Стојковић.

Лекари лесковачке Опште болнице су осудили поступак медицинске сестре која је човека угурала у такси.

– Такво третирање пацијента је ван сваке памети. Са таквим боловима је требало да му укаже сву расположиву помоћ и хитно затражи санитетско возило које би га пребацило до најближе здравствене установе која би могла да му помогне – рекао је за Југмедиу лекар лесковачке Опште болнице који захтева анонимност.

Еспресо.рс/Југмедиа

Можда ти се свиди

Оставите коментар