Почетна » ИГОР ЈУРИЋ Умро сам са мојом Тијаном

ИГОР ЈУРИЋ Умро сам са мојом Тијаном

од admin
0 коментар

У Вишем суду у Суботици 2. априла одржаће се припремно рочиште у кривичном поступку против Драгана Ђурића (34), месара из Сурчина, који је убио Тијану Јурић (15).

На суђење је позван и Игор Јурић, отац девојчице за којом је полиција трагала две недеље и чија је смрт у јулу прошле године потресла целу Србију и регион. Убица је према оптужници окривљен за покушај силовања и тешко убиство.

Игор Јурић каже за „Блиц“ да је све оно што су му говорили људи који су изгубили децу горка истина.

– Време не значи ништа, сваки дан је тежи. Остало ми је да чувам ћерку Сашку и да покушам да нађем смисао у прераном губитку. Да урадим нешто за децу, друштво и моју Тијану. У току истраге су ме многе ствари убијале. Рецимо, када сам чуо да ће радити мерење Тијаниног претрпљеног страха. То ме је вређало, срце ми се кидало. Ипак, ако је то потребно да би се овакав злочин адекватно казнио, спреман сам да све истрпим – каже Игор Јурић, и нада се да суд неће одуговлачити процес.

Прочитао је до детаља шта је на саслушањима изјављивао Ђурић.

Злочин
Драган Ђурић (34), месар из Сурчина, убио је Тијану Јурић (15) у ноћи између 25. и 26. јула 2014. године. Тијанино тело нађено је 13 дана касније, а убица је лично одвео полицију до места где је девојчица закопана. Пре тога је пао на полиграфском испитивању. Ђурић је, пре свирепог злочина, попио неколико пића, после чега је девојчицу ударио аутомобилом и отео. Одвезао ју је на локацију 23 километра удаљену од Бајмока, где ју је угушио дуксерицом, а њено тело оставио у импровизованом гробу на напуштеној депонији. Тијана Јурић је последњи пут виђена жива 26. јула 25 минута после поноћи, недалеко од Спортског центра „Рата“ у Бајмоку.

Ђурић и раније нападао
Након Тијаниног убиства у јавности су се појавиле гласине да је Ђурић пре седам година у дискотеци „Одисеја“ у Бајмоку злостављао тада петнаестогодишњу К. В. Полиција тада није поднела пријаву за напад, већ само за тучу.

– С тим сазнањима сам убијен заједно с Тијаном. Свестан сам да све то треба да чујем поново на суду. Свако вече молим Бога да достојанствено издржим све што ме чека и да ни на који начин не укаљам Тијанино име. За овакав злочин 40 година затвора није довољна казна. Србија мора пооштрити санкције, нарочито када су жртве деца. То, нажалост, не може да се односи на убицу моје ћерке, али убудуће злочинци слични Драгану Ђурићу морају бити свесни да никада неће бити на слободи – каже Јурић.

Хвала министру
– Никада нисам био политички опредељен, али министар Небојша Стефановић је за мене показао пре свега људске квалитете. Обишао је моју Сашку и супругу а да то ниједан новинар није знао. Дошао је као пријатељ. Нама, обичним људима то значи, поготово што то нису били у стању да ураде људи из Суботице. Зато хвала министру – каже Игор Јурић.
Он је и данас уверен да је Тијана могла бити спасена да је поступак полицијске потраге у нашој земљи другачији. Игор Јурић је зато иницирао и уз помоћ стручњака и сарадника надлежнима предао предлог „Тијаниног закона“, који подразумева максимално ангажовање од тренутка пријаве нестанка.

– Поред огромне подршке људи из Србије и света, подршку и обећање да је све спремно за улазак на скупштински дневни ред и усвајање закона добио сам и од министра полиције Небојше Стефановића. Осим закона имамо још много активности. У јуну у Светозару Милетићу, где је Тијана пронађена, биће одржан фестивал Глас анђела. За ових осам месеци урадили смо много, али ни близу онога што моја Тијана заслужује – закључује неутешни отац Игор.

Биљана Вучковић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар